06/07/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Avukat Kerem Dikmen, Almanya, Berlin’de yayımlanan Junge Welt gazetesinden Süheyla Kaplan’a Türkiye’deki LGBTİ+’ların haklarını anlattı.

“Valilikler Anayasa’nın LGBTİ+'lara uygulanmamasını emretti” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Hukuk Koordinatörü avukat Kerem Dikmen, Almanya’nın başkenti Berlin’de yayımlanan Junge Welt gazetesinden Süheyla Kaplan’a konuştu.

Türkiye’de LGBTİ+’ların durumu, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından LGBTİ+ hareketi, nefret suçlarına karşı mücadele gibi başlıkların konuşulduğu söyleşide Kaplan’ın Onur Yürüyüşleri’ne yönelik kolluğun tepkisi sorusuna Av. Dikmen şöyle yanıt verdi:

“Polis saldırısının nedeni, LGBTİ+'ların anayasada güvence altına alınmış gösteri haklarının Valilikler tarafından yasaklandığının duyurulmasıydı. Valilikler emretti her iki şehirde de. Anayasanın LGBTİ+'lar için uygulanmamasını emrettiler. Tabii valiliklerin de kendi başlarına verdikleri karar olarak düşünmemek gerekir. Türkiyeli LGBTİ+'ların gündemi toplumsal cinsiyet eşitliğini ana akımlaştırmak, Türkiye’yi yönetenler ise toplumsal cinsiyet eşitliğini marjinalleştirmek şeklinde bir gündeme sahip. Dolayısıyla mesele polisin kaba davranışı veya kötü muamele ve kimi zaman işkence olarak nitelenebilecek muamelesinden daha geniş ve örgütlü.”

Röportajın Türkçe haline buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya, dünyadan
İstihdam