08/03/2012 | Yazar: Kaos GL

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Van Kadın Derneği çadırda yaptıkları toplantıda, ‘Deprem bizi yıllardır mücadele ettiğimiz hiçbir şeyden alıkoyamadı, koyamayacak. Bu yıl daha yüksek sesle ‘biz varız, buradayız’ diyoruz.’ açıklaması yaptı.

Vanlı Kadınlar 8 Mart’ı Çadırda Kutladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
23 Ekim depreminden beri hâlâ çadırlada yaşayan Vanlı kadınlar bu yıl 8 Mart’ı çadırda kutladı.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Van Kadın Derneği çadırda yaptıkları toplantıda, “Deprem bizi yıllardır mücadele ettiğimiz hiçbir şeyden alıkoyamadı, koyamayacak. Bu yıl daha yüksek sesle “biz varız, buradayız” diyoruz.” açıklaması yaptı.
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tam da kendi günleri olduğunu belirten kadınlar, “Emeklerimizle bugüne kadar dimdik ayakta durduk.” dediler.
Çadırlarda yaşıyan, çadırlarda yemek yiyen, çadırlarda uyuyan hâlâ konteynırlara geçmeye çalışan kadınlar, “kadın olmanın zorluklarını sığdırıyoruz yeni evlerimize” dedikleri açıklamanın satır başları şöyle:
 
“Ne deprem ne depremden sonra yaşananlar umudumuzu kırdı. Yine şiddet gördük, yine kenara itilmeye çalışıldık, yine aileden bağımsız birey olarak görülmedik, yine kadın olmanın güzelliğini unutturmaya çalışanlara hatırlattık, yine direndik yine direneceğiz. Kadın olmak dünyanın belki de en güzel ve en özel durumu. Bunun aksini iddia edenlere her gün varlığımızla cevap veriyoruz. Şu an bu açıklamayı yaptığımız çadırı, kadınlarla el birliğiyle kurduk. Senin yerin ailenin yanıdır diyenlere ben buradayım, burada yaşayacağım dedik. Birlikte daha çok sesimizi yükselttik.”
“Feminizmi çirkin ve yalnız kadınlara özgü bir erkek düşmanlığı olarak görmeyenlerin artması dileğiyle”
 
“Feminizmi çirkin ve yalnız kadınlara özgü bir erkek düşmanlığı olarak görmeyenlerin, Feminist bir erkek olmanın; Fenerbahçeli ya da Beşiktaşlı olmaktan daha övünülecek bir özellik olduğunun farkında olanların, sadece "ben bir fiske bile vurmam"la övünmeyip kendilerine sunulan ataerkil mirastan -talep edilmese dahi- feragat edebilenlerin ,“Kadın kadının kurdudur inancında olmayanların’’ ,” o erkekleri yine kadınlar yetiştiriyor” diye suçu yine kadınlara atmayanların, yıllardır kendilerinin ölçülen ahlakından muzdarip olmalarına rağmen başka bir kadını ahlakıyla yargılamayanların, cinsiyetinin adının “kadın” olmasını “kaba” bulmayanların, kadın dayanışmasına, kadın emeğinin gücüne inananların artması dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun.”

Etiketler: kadın
İstihdam