01/09/2022 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nden 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması.

“Var olan tüm savaşlara karşı barıştan vazgeçmiyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), 1 Eylül Dünya Barış Günü için bir açıklama yayımladı.

Dernek, açıklamasında kutuplaşmaya dikkat çekiyor, dayanışmanın barış mücadelesindeki önemine değiniyor.

SPoD’un açıklaması şöyle:

“Nazi Almanya’sının Polonya’yı işgali ile ikinci dünya savaşının başladığı gün olan 1 Eylül, Birleşmiş Milletler kararıyla dünya barış günü ilan edildi. İkinci dünya savaşından tam 83 yıl geçmesine rağmen, barış, demokrasi ve herkes için insan hakları talebimizi yükseltmeye devam ediyoruz.

“Bugün çok yakınımızda süregelen savaşların olduğu bir coğrafyada barış için çabalayanlar, LGBTİ+’lar olarak barış imkânlarımızı zedeleme pahasına derin bir toplumsal kutuplaşmanın yaratılmaya çalışıldığına tanık oluyoruz.

“Dayanışmanın ve ortak mücadelenin öneminden hareketle gerçek barışı sadece kutuplaşma politikalarına hapsolmadan birlikte örebileceğimizi yineleme ihtiyacı duyuyoruz.

“Bizler savaşların, hak ihlallerinin, kriminalizasyonların ve yoksulluğun gölgesinde          varoluş mücadelesi verenler olarak savaşların tüm canlıların başta yaşam hakkı olmak üzere birçok hakkının gasp edilmesine zemin hazırladığını biliyoruz. Var olan tüm savaşlara karşı barıştan ve birlikte insan onuruna yaraşır şekilde yaşama talebimizden vazgeçmiyoruz.”


Etiketler: insan hakları, yaşam
nefret