12/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Milletvekilleri, ‘Benim Çocuğum’ belgeselini izlemek için Pazartesi günü bir araya gelecek.

Vekilim Benim Çocuğumu Gördünüz mü? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Milletvekilleri, “Benim Çocuğum” belgeselini izlemek için Pazartesi günü bir araya gelecek.  Çocukları LGBT olan Türkiyeli bir grup anne babanın hikâyelerini konu alan belgesel gösterimi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek.
 
Peki, Fatma Şahin de İzleyecek mi?
Filmin yönetmeni Can Candan, gösterim için tüm milletvekillerini davet ettiklerini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in gösterime gelip gelmeyeceği ise büyük merak konusu.
 
LGBT Aileleri İstanbul Grubu LİSTAG’lı aileler change.org’da "Vekillerimizi Benim Çocuğum Gösterimine Bekliyoruz" kampanyası başlattı ve vekilleri Twitter üzerinden gösterime davet etti.
 
Aileler, "Bizler, çocukları eşcinsel ve trans bireyler olan anne babalar olarak cesaretle ve samimiyetle kameranın karşısına geçip neler yaşadığımızı Benim Çocuğum belgeselinde anlattık. Sayın Meclis Başkanı Cemil Çiçek’le yapılan görüşmeye dayanarak vekillerimize ve eşlerine Meclis yakınında bir gösterim düzenledik. Bu özel hikâyelerimizi vekillerimizle paylaşmayı gönülden diliyoruz" diyor.
 
Tarih:15 Nisan 2013, Pazartesi
Saat: 19:00 Kokteyl, 20:00 Film gösterimi
Yer: Çağdaş Sanatlar Merkezi, Kennedy Ca. No:4, Kavaklıdere 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam