16/07/2023 | Yazar: Kaos GL

Türkiyeli göçmen LGBTİ+’ların hikayelerini anlatan “Şehir Hatları” podcast serisi başladı.

Velvele’den podcast serisi: Şehir Hatları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Velvele, “Göçü Konuşmak” dosyası için Şehir Hatları podcast serisine başladı. Türkiyeli göçmen LGBTİ+’ların hikayelerinin peşine düşen seride şu sorulara yanıtlar aranıyor:

“Ülkeden neden ayrıldılar, yeni şehirlerinde neler yaşadılar ve yaşıyorlar, göçmen bir lubunya olarak deneyimledikleri hayatlarında neleri değiştirdi ya da etkiledi, Türkiye ile ve ülkede sürmekte olan LGBTİ+ mücadelesiyle ilişkileri nasıl bir seyir izledi?”

Velvele editörlerinden Bawer’in hazırlayıp sunduğu, Nesli Uras’ın editörlüğünü yaptığı Şehir Hatları’nın ilk konuğu Atina’dan Deniz Tunç, ikinci konuğu ise Barselona’dan Devin’di.

velvele-den-podcast-serisi-sehir-hatlari-1

Velvele, Şehit Hatları’nı şöyle sunuyor:

“Göçü Konuşmak dosyamızın sunuş yazısında da belirttiğimiz gibi ülkeden göçmek zorunda kalmış ya da kendine yeni bir hayat kurmuş LGBTİ+’ların Türkiye’deki hak mücadelesinin ne denli bir parçası olduğu, Türkiye’de yaşananlara dair ne ölçüde söz söylediğine ilişkin hararetli, zaman zaman da heves kırıcı tartışmalar var. Bu tartışmalar yeni önyargıları doğurmaya devam ediyor. Bu podcast serisinde hem bu olumsuz ve dışlayıcı algıyı değiştirmeyi arzuluyor hem de diasporadaki lubunyaların hikayelerinin ve mücadelelerinin ülkede sürmekte olan mücadeleden neden ayrı düşünülemeyeceğini anlatmak istiyoruz. Ve bunun için sözü gidenlere veriyoruz.”

Şehir Hatları’nı dinlemek için tıklayın.


Etiketler: medya
İstihdam