02/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Velvele Buluşmaları başlıyor: İlk buluşma “Deprem Sonrası Queer Medya ve LGBTİ+ Yayıncılar”, 9 Mart Perşembe günü Frankeştayn Kitabevi’nde.

Velvele “Deprem Sonrası Queer Medya ve LGBTİ+ Yayıncılar” buluşmasına davet ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Velvele.net yüz yüze buluşmalara başlıyor. İlk buluşmanın başlığı “Deprem Sonrası Queer Medya ve LGBTİ+ Yayıncılar” olacak. 9 Mart Perşembe günü Arya Zencefil, Arzu Bulut, babykilla, Bawer, Ezgi Epifani, Gözde Demirbilek, Hazal Sipahi, Hazan Özturan, Kültigin Kağan Akbulut, Lubunya Deprem Dayanışması, Melis Berk, Mertcan Karakuş, Sennur Demirok, Sezgin İnceel ve Umut Erdem’in katılımıyla gerçekleşecek buluşmanın moderasyonunu Fulden Ergen gerçekleştirecek.

Frankeştayn Kitabevi’nde 19:00’da başlayacak buluşmanın çağrı metni şöyle:

“LGBTİ+ yayıncılar/içerik üretenler olağanüstü zamanlarda yollarına nasıl devam eder? Deprem gibi felaketlerden, hepimizin hayatını etkileyen toplumsal olaylardan sonra işin başına nasıl oturulur? İçinden geçtiğimiz travmatik süreçlerde işe yarar bir şeyler üretmeye çabalarken, depremden etkilenen öznelerin ihtiyaçlarını nasıl hakkıyla gündemleştirilir? Ya da hiç uzatmadan doğrudan soralım: 6 Şubat’ta Maraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen depremlerden sonra, her yanımızı acı, keder, çaresizlik, suçluluk duygusu sarmışken, yayıncının görevi nedir? Acil olan, önemli olan artık nedir ya da ne değildir?

İnanın biz de bilmiyoruz! Velvele ekibi olarak, biz de birçoğunuz gibi güçsüz, şaşkın, öfkeli, çaresiz hissediyoruz. Bir şeyler yapmak, yola devam etmek, içerikler üretmek/yayımlamak istiyoruz ancak hem suçluluk duygusundan hem yapsak ne işe yarayacak ki kaygısından hem de her şey anlamsız geldiğinden tüm bu duyguların arasında sıkışmış bir halde birbirimize bakıyoruz. Bu nedenle bu karanlık tünelden çıkış için tek umudumuz olan dayanışmaya sığınıyor, LGBTİ+ yayıncılarla, içerik üreticileriyle, queer medya emekçileriyle ve okuyucularıyla bir araya gelmek istiyoruz.

Gelin dertleşelim, konuşalım, acıyı ve kederi ortaklaştıralım ve bundan sonrasını birlikte inşa edebileceğimiz fikirleri bir havuzda toplayalım; topladıklarımızı, üzerine tartıştıklarımızı yazıya dökelim.

Sizin de yayıncı ya da okuyucu/dinleyici olarak söyleyecekleriniz varsa veya dinlemek iyi gelir diyorsanız 9 Mart Perşembe akşamı 19.00’da İstanbul’da olanları Frankeştayn Kitabevi’ne bekliyoruz.”


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam
İstihdam