06/01/2010 | Yazar: Kaos GL

Dünkü eylemde Ankara'da gözaltına alınan eylemcilerden 22 kişi savcılık sorgularından sonra serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Volkan S.

Dünkü eylemde Ankara'da gözaltına alınan eylemcilerden 22 kişi savcılık sorgularından sonra serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Volkan S. ise, eylemi organize etmek, slogan attırmak vb. suçlamalarla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avukatlarının yarın tutuklamaya itirazda bulunacakları bildiriliyor.

Dünkü durum:

Enver Aydemir ile Dayanışma İnisiyatifi, İstanbul’dan, Ankara’daki göz altıların ardından aşağıdaki açıklama yapıldı:
“06.01.2010, Çarşamba günü Ankara, Yüksel Caddesinde Enver Aydemir ile Dayanışma İnisiyatifi, askeri cezaevinde işkence görmüş, tutuklu vicdani retçi Enver Aydemir’in serbest bırakılması için bir basın açıklaması gerçekleştirmiştir. Basın açıklaması sırasında kolluk kuvvetleri kimlik sorma bahanesiyle gruba sert bir şekilde müdahale etmiş, aralarında Ankara Anarşi İnisiyatifi, SGD, savaş karşıtları, feministler, demokratik toplum örgütleri ve vicdani retçilerin de bulunduğu gruptan 23 kişiyi darp ederek gözaltına almıştır.
 
Halen gözaltında bulunan arkadaşlarımız “Polise mukavemet”, “Halkı askerlikten soğutma”, “İzinsiz gösteri yapma” ve “Kimlik göstermeme” suçlamaları ile yarın sabah savcılığa çıkarılacaktır.
 
Bizler ordu ve polis devletinin baskıcı ve yıldırmacı uygulamalarına karşı çıkmak ve gözaltında bulunan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması için 07.01.2010, Perşembe günü, saat 14.00’de, Galatasaray Lisesinin önünde bir basın duyurusu gerçekleştireceğiz. Tüm duyarlı kamuoyuna duyurur, katılımınızı bekleriz.”

Enver Aydemir'in serbest bırakılması için Yüksel Caddesinde basın açıklaması yapıldı

Bugün (06.01.2010) 12:30'da Vicdani Retçi Enver Aydemir ile Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, Yüksel Caddesi'nde yaptığı basın açıklamasının ardından polisin saldırısına maruz kaldı. Aydemir'in serbest bırakılmasını isteyen 23 eylemci gözaltına alındı.
 
Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen inisiyatif üyeleri adına açıklamayı Ferda Çakmak yaptı. Çakmak, vicdani retçi Enver Aydemir'in, İstanbul'da yapılan Barış İçin Vicdani Ret Kurultayı'na giderken gözaltına alınıp tutuklandığını hatırlattı. Aydemir'e, Maltepe Askeri Cezaevi'nde işkence uygulanmasını protesto ettiklerini belirten Çakmak, şuan Eskişehir Askeri Cezaevi'nde olan Aydemir'in derhal serbest bırakılmasını istedi.
 
Basın açıklamasının ardından polisler, eylemcilerin etrafını çevirerek kimlik kontrolü yapmak istedi. Eylemcilerin kimliklerini göstermeyeceklerini belirtmesi üzerine çevik kuvvet müdahale etti.

Müdahale sonrasında toplamda 23 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltına alınanlar arasında vicdani retçi Halil Savda'nın da bulunduğu bildiriliyor. Pek çok kişi de polis tarafından ağır biçimde tartaklandı. Polisler yerlerde sürüklemeye çalıştıkları göstericilere copları ve kasklarıyla, yüzlerini hedefleyerek vurdular.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam