04/01/2010 | Yazar: Kaos GL

Vicdani Retçi Aydemir'le dayanışmak, maruz kaldığı insanlık dışı muameleyi protesto etmek ve özgürlüğüne kavuşması için Ankara’da, kart/faks gönderme et

Vicdani Retçi Enver Aydemir için Ankara'da Etkinlik  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Vicdani Retçi Aydemir'le dayanışmak, maruz kaldığı insanlık dışı muameleyi protesto etmek ve özgürlüğüne kavuşması için Ankara’da, kart/faks gönderme etkinliği düzenlenecek.

Vicdani Retçi Enver Aydemir'le Dayanışma İnisiyatifi, Ankara’da yapacağı etkinlik için bir açıklama yaptı ve katılım için çağrıda bulundu.

Vicdani Retçi Aydemir Eskişehir Askeri Cezaevinde

Vicdani Retçi Enver Aydemir, 24 Aralık Perşembe günü İstanbul/Kabataş'ta gözaltına alındı. Çıkarıldığı askeri mahkemece tutuklanarak Maltepe Askeri Cezaevine götürüldü.
 
Maltepe Askeri Cezaevinde zorla tek tip kıyafet giydirilmek istendi, vicdani retçi olduğunu ve asker bir kişi olmadığını söyleyerek askeri elbise giymeyi reddetti. Askeri elbise giymediği için kaba dayak işkencesine maruz kaldı, ardından falakaya yatırıldı. Zorla askeri elbise giydirildi.
 
Vicdani retçi Aydemir şu anda Eskişehir Askeri Cezaevinde.
 
Aydemir'le dayanışmak, maruz kaldığı insanlık dışı muameleyi protesto etmek ve özgürlüğüne kavuşması için düzenlenecek kart/faks gönderme etkinliği 6 Ocak Çarşamba günü, saat 12:30’da, Ankara’da yapılacak.
 
Tarih : 06 Ocak 2010, Çarşamba 
Saat: 12.30
Yer: Yüksel Caddesi-İnsan Hakları Anıtı önü
 

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam