06/12/2010 | Yazar: Kaos GL

İnan Suver’in duruşmaları bugün görüldü.

Vicdani Retçi İnan Suver 5 Ay Daha Cezaevinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İnan Suver’in duruşmaları bugün görüldü. Askeri Hastanenin verdiği “çürük” raproundan dolayı tahliye alan Suver, önceki dönemde verilen cezalardan dolayı 5 ay kadar hapis yatacak.
Avukat Hülya Üçpınar’ın açıklaması şöyle:
“2007 yılında gerçekleştiği iddiasıyla “izin tecavüzü” suçundan ve Ağustos ayında askeri cezaevinde üniforma giymeyi reddettiği için “emre itaatsizlikte ısrar” suçundan, 2 dosya üzerinden Ege Ordusu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde yargılanıyor. İlk dosyadan tutuklu idi.
 
İnan 26 Kasım’da askeri hastaneye götürülmüş ve bunun sonucunda kendisine “askerliğe elverişli olmadığı”na ilişkin bir rapor verilmişti. Rapor henüz mahkeme dosyasına gelmemekle birlikte mahkeme, raporun içeriğini hastaneden öğrenmiş idi ve bu nedenle İnan hakkında tahliye kararı verdi.
 
Ancak İnan’ın 2003, 2004 ve 2006 yıllarındaki eylemleriyle ilgili, firardan verilmiş olan toplam 25 aylık bir cezası var. Askeri Hastaneden verilen raporun 2008 yılı 8. aydan itibaren geçerli olmak üzere düzenlendiğini biliyoruz yani bu tarihten önceki fiiller için verilmiş olan cezalara bir etkisi bulunmuyor.
 
Bu cezaların infazı için işlem yapılmış ve İnan’ın şu anda kalmakta olduğu Buca Cezaevi’ne gönderilmiş. Bu gün Cezaevini telefonla aradığımızda İnan hakkında tahliye işlemi yapılmayacağını ve önceki cezalarının infazının yapılacağını belirttiler. İnan’la yaptığımız hesaba göre 5 ay kadar daha cezaevinde kalması gerekiyor ama net süre kısa bir zaman içinde belli olur.”
 
İlgili Bağlantı:


Etiketler: insan hakları, askerlik
nefret