09/11/2010 | Yazar: Kaos GL

Askeri mahkemede yargılanan vicdani retçi İnan Suver'in tutukluluk hali devam edecek.

Vicdani Retçi Suver'in Tutukluluk Hali Devam Edecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Askeri mahkemede yargılanan vicdani retçi İnan Suver'in tutukluluk hali devam edecek. Mahkeme, rapor verilmesi için Suver'i bir kez daha askeri hastaneye sevk etti, Suver ise buna itiraz etti.

İstanbul'da gözaltına alınıp tutuklanarak İzmir'e getirilen vicdani retçi İnan Suver'in yargılanmasına pazartesi günü Ege Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, Buca Cezaevi'nde tutuklu bulunan Suver'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 6 Aralık gününe erteledi. Suver, 24 Ağustos’tan bu yana İzmir’de tutuklu bulunuyor.

Davayı takip eden arkadaşları, “Daha önce de 11 Ekim’deki duruşması, 8 Kasım’a ertelendi, tutukluluk süreci hukuksal yollardan keyfi bir şekilde uzatılarak, psikolojik yıpratmaya maruz bırakılmakta” açıklaması yaptılar.

“İnan’la dayanışmak için gittiğimiz duruşma öncesi, maruz kaldığımız tavırlar, İnan’ın ne kadar haklı bir mücadele verdiğini bir kez daha anlamamızı sağladı. Takipler, keyfi GBT sorgulamaları, duruşma öncesinde kıdemli askerlerin girişimizi engelleme çabaları, içinde yaşadığımız militarist düzenin yapısını tüm somutluğuyla gösterdi.”

Mahkeme, Suver'e rapor verilmesi için askeri hastaneye sevk edilmesini bir kez daha kararlaştırdı. Geçtiğimiz duruşmada da Suver'in sevki kararlaştırılmış, ancak hastane sevki gerçekleşmemişti. Mahkemenin bu kararına karşı çıkan Suver, vicdani retçi olduğunu belirterek, rapor istemediğini söyledi.


Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam