28/02/2020 | Yazar: Kaos GL

Vikipedi’deki kadın içeriğini çoğaltmak için her yıl 100’den fazla ülkede bir araya gelen Vikimaraton bu yıl 7 Mart’ta İstanbul’da.

Vikimaraton yeniden İstanbul’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Vikipedi’deki kadın içeriğini çoğaltmak için her yıl 100’den fazla ülkede bir araya gelen Vikimaraton üç yıldır olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da.

Art+Feminism topluluğunun düzenlediği 7 Mart Cumartesi günü 14:00-19:00 saatleri arasında Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı'nın Fener'de yer alan tarihi binasında gerçekleşecek olan etkinlik herkesin katılımına açık.

vikimaraton-yeniden-istanbul-da-1

Bir günlük “düzenleme maratonu”nda, Vikipedi’ye madde girişi yapılarak hem kadın içeriğinin artırılması hem de konu üzerine gündem oluşturulması gözetiliyor. Etkinlik, tüm cinsiyetlerden ve cinsel yönelimlerden katılımcıları ve içeriklerini davet ediyor. Dizüstü bilgisayarları ya da tablet cihazları ile gelmeleri rica edilen katılımcıların; feminist sanat, kadın sanatçılar, kadın hareketi, feminist düşünce gibi konulara temastaki katkıları bekleniyor.

Art+Femism hakkında

Art+Feminism sanatçılar, küratörler, yazarlar, editörler, kütüphaneciler, Vikipediciler, uzmanlar ve meraklıların işbirliğinin ürünü; ortak bilgiye müşterek bir katkı girişimidir. Tohumları Siân Evans (Art Libraries Society of North America’s Women ve Art Special Interest Group), Jacqueline Mabey (failed projects) ve Michael Mandiberg tarafından, Professional Organization for Women in the Arts (POWarts) ve The Museum of Modern Art (MoMA) işbirliğinde atılmıştır.

vikimaraton-yeniden-istanbul-da-2

Art+Feminism bu yıl ABD, Avustralya, Brezilya, Gana, Hindistan, İsviçre, Japonya, Kamerun, Portekiz, Peru, Zambiya gibi pek çok ülkede kütüphanelerde, müzelerde, üniversitelerde 100’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirecek.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Etiketler: kadın
İstihdam