16/07/2013 | Yazar: Kaos GL

Gazetecilerin değil, tümüyle kullanıcıların ürettikleri haberlerle işleyecek olan Vivahiba.com adlı web-mobil portalı, yakında ilk uygulamasını Türkiye’de devreye sokacak.

Vivahiba: ‘Alternatif Medya LGBT Rüzgârını Yanına Almalı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gazetecilerin değil, tümüyle kullanıcıların ürettikleri haberlerle işleyecek olan Vivahiba.com adlı web-mobil portalı, yakında ilk uygulamasını Türkiye’de devreye sokacak. Vivahiba uğradıkları haksızlık, şiddet ve ayrımcılığı duyurmaları için LGBT’leri de siteye katkı vermeye çağırıyor.
Haberciliği Alternatif Medya Kurtaracak
New York’ta Barış Şarer ve gazeteci Hıdır Geviş tarafından kurulan Vivahiba’da yayın yönetmeni, editör ya da muhabir olmayacak. Bu sene başında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Dijital Medya İletişimi ve Yurttaş Gazetecilik programının direktörlüğünü yapan Geviş, kaosGL.org’a şunları söyledi:
 
“Türkiye’de büyük medya kuruluşları ya fiziki olarak hükümetin kontrolünde ya da hükümetin baskısı altında. Bu durum, gazete ve televizyonları içine alan geleneksel medya sektöründe ciddi yıpranmalara neden oldu. Süreç içinde pek çok kuruluş yok olabilir.”
 
“Alternatif Medya LGBT’leri Kucaklamalı”
“Habercilik artık sadece habercilik sektöründe faaliyet gösteren kurumlar tarafından yapılmalı” diyen Geviş alternatif medya organlarının LGBT’leri kucaklaması gerektiğini düşünüyor: “LGBT’lerin dönüştürücü enerjisini yanınıza almadan yenilikçilik iddiasında bulunmazsınız. Biz, özellikle LGBT’lerin kendi uğradıkları haksızlık, şiddet ve ayrımcılığı Vivahiba aracılığıyla duyurmalarını istiyoruz.”
 

‘Medya sensin paylaş’ ilkesiyle hareket eden Vivahiba’ya dünyanın her yerinden fotoğraflı ve videolu haberler yüklenebilecek. 


Etiketler: medya
İstihdam