20/05/2015 | Yazar: Anıl Üver

HIV/AIDS farkındalık ve dayanışma etkinliği Life Ball’un 23.sü Viyana’da yapıldı.

Viyana’da ‘Kutsal İlkbahar’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HIV/AIDS farkındalık ve dayanışma etkinliği Life Ball’un 23.sü Viyana’da yapıldı. Etkinliğe Charlize Theron ve Sean Penn’in de aralarında olduğu Hollywood yıldızlarının yanı sıra Conchita Wurst de katıldı.
 
Viyana Belediye Sarayı bu yıl HIV/AIDS’e ilişkin farkındalığı arttırmak ve dayanışmak amacıyla Gery Keszler tarafından başlatılan hayır etkinliği Life Ball’a 23. kez ev sahipliği yaptı.
 
2015’in mottosu “Ver Sacrum – Kutsal İlkbahar” ve  “Akzeptanz ist eine Tochter der Freiheit (Onaylama özgürlüğün kızlarından biridir)” mesajı çerçevesinde katılımcılar altın renginde ve ünlü Avusturyalı ressam Gustav Klimt’in motifleriyle bezenmiş birbirinden çılgın kıyafetlerle göz kamaştırdılar.
 
Hollywood yıldızları da etkinlikte
 
Bu yıl etkinliğe katılanlar arasında Hollywood yıldızlarından Sean Penn, Charlize Theron, Carmen Electra, Rosanne Barr ve Brigitte Nielsen, ünlü şarkıcılardan paula Abdul, Mary J. Blidge ve Kelly Osbourne, burlesk dansçısı Dita von Teese ve moda tasarımcısı Jean-Paul Gaultier, trangender modeller Carmen Carerra ve Amanda Lepore da vardı.
 
2014 yılı Eurovision galibi Conchita Wurst ise şarkıları ve performansı ile geceyi renklendirirken etkinliğe katılanlara ve Belediye Binası alanını dolduran seyircilere, “Ben bir Life Ball çocuğuyum” diyerek geldikleri için teşekkür etti. Conchita bu yılki etkinliğin resmİ sujesi için Gustav Klimt’in “Goldene Adele (Altın Adele)” pozunda plakatları süsledi.
 
Charlize Theron ise ilk defa böylesi büyük bir hayır etkinliğine katıldığını belirterek, “Hep beraber AIDS’in kökünü kazıdık” diyeceğimiz günün bir ana önce gelmesi için, kurucusu ve gönüllüsü olduğu CTAOP – (Charlize Theron Africa Outreach Project) ile yılmadan savaşacaklarını ifade etti.
 
Clinton Health Access Initiative’in (CHAI) kurucusu ve Life Ball’a düzenli olarak katılan Bill Clinton ise bu yıl seçimler nedeniyle gelemedi. Clinton’u temsilen Sean Penn sahnede yer aldı.
 
İngiltere Wales Prensi Harry ise Avustralya’dan video mesajı göndererek katıldı.
 
Bugün 51 yaşında olan etkinliğin öncüsü Gery Keszler ise 20 yaşından beri HIV ile yaşadığını ve pek çok arkadaşını kaybettiğini söylerken gözyaşlarına hakim olmakta zorlandı: “Artık her yıl bu etkinliği AIDS’ten ölen bir arkadaşıma ithaf etmek istemiyorum... Altın Life Ball senin için, arkadaşım Horstl!” 

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam