18/10/2021 | Yazar: Kaos GL

Doç. Dr. Koray Başar’la “İnterseks Kişiler ve Ailelerine Ruh Sağlığı Hizmetleri” webinarı 25 Ekim’de. Kayıt yaptırmayı unutmayın!

Webinar: İnterseksler ve ailelerine ruh sağlığı hizmeti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL'nin Eşit Haklar İçin Savunuculuğu Güçlendirme Projesi kapsamında ruh sağlığı alanında gerçekleştirdiği etkinlik serisinin yeni konuğu Doç Dr. Koray Başar.

25 Ekim günü saat 19:00'da gerçekleşecek etkinlikte Başar; cinsiyet gelişimi ile çeşitlilik, cinsiyet özellikleri, interseks kişiler ve ailelerine dönük ruh sağlığı hizmetlerini anlatacak. Dr. Başar, insan haklarını gözeten profesyonel uygulamalardan da bahsedecek.

Etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayın.

Koray Başar hakkında

Koray Başar tıp ve uzmanlık eğitimini tamamladığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesidir. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, cinsel terapiler, HIV/AIDS, tedaviye dirençli depresyonda tedavi başlıca klinik ve araştırma ilgi alanlarıdır. Türk Psikiyatri Dergisi yardımcı yayın yönetmenidir. Ruh sağlığı alanında meslek örgütleri ve LGBTİ+ örgütleriyle cinsel kimlikle ilgili başvuruların değerlendirme ve izlemiyle ilgili eğitimler düzenlemektedir. Cinsel terapi eğitimini tamamladığı Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nde (CETAD) eğitici olarak görev almaktadır. Türkiye Psikiyatri Derneği genel başkanı, Türkiye Sinir ve Ruh Sağlığı Derneği yönetim kurulu üyesidir. Üyesi olduğu Dünya Transgender Sağlığı Profesyonel Birliği (WPATH) tarafından hazırlanan trans ve toplumsal cinsiyete uymayan kişilere yönelik sağlık hizmetleri ile ilgili Bakım Standartları’nın güncel baskısının hazırlanma komitesinde görev yapmaktadır.

* Bu etkinlik, Avrupa Birliği'nin mali desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla KAOS GL’ye aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

lgbti-esitligi-icin-kat-edilecek-cok-mesafe-var-yayini-turkcede-1



Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam