14/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Kerem Dikmen, Anayasa Mahkemesinin başkaca bireysel başvurular üzerine koymuş olduğu standartlara, LGBTİ+'lar tarafından yapılan başvurularda nasıl yaklaşıldığını, nefret söylemine ilişkin Avrupa Konseyi standartları ışığında yanıt arayacak.

Webinar: LGBTİ+ Hakları ve Nefret Söylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL'nin Eşit Haklar İçin Savunuculuğu Güçlendirme Projesi kapsamında AB desteğiyle hukuk alanında yapılan son çevrimiçi etkinlik konuğu Kerem Dikmen. 

47 üyeli Avrupa Konseyinin LGBTİ+'ların haklara erişimi yönünden yapılan incelemede 46. sırada olduğunu saptayan insan hakları haritalama çalışmalarının varlığına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi veya İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi tarafından Türkiye aleyhine nefret söylemi konulu bir ihlal kararı şimdiye dek verilmemiştir. LGBTİ+'lara dönük nefret söyleminin en üst düzey devlet yetkilileri eliyle yaygınlaştırılarak ayrımcılığın teşvik edildiği bir ülke için bu oldukça sıradışıdır.

17 Kasım Çarşamba günü saat 19:00’da gerçekleşecek etkinlikte Dikmen, Anayasa Mahkemesinin başkaca bireysel başvurular üzerine koymuş olduğu standartlara, LGBTİ+'lar tarafından yapılan başvurularda nasıl yaklaşıldığını, nefret söylemine ilişkin Avrupa Konseyi standartları ışığında yanıt arayacak.

Etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayın.

Kerem Dikmen kimdir?

2017 yılından bu yana Kaos GL İnsan Hakları Programında çalışmaktadır, derneğin hukuk koordinatörüdür. Nefret söylemi konulu çok sayıda yazısı çeşitli internet siteleri ve dergilerde yayımlanmıştır. Gerek Kaos GL gerekse de başka LGBTİ+'lar veya LGBTİ+ hak örgütleri adına Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Avrupa Mahkemesine nefret söylemi konulu bireysel başvuru yapmıştır. Aynı zamanda İzmir Barosuna bağlı olarak avukatlık mesleğini sürdürmektedir.

* Bu etkinlik, Avrupa Birliği'nin mali desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla KAOS GL’ye aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

lgbti-esitligi-icin-kat-edilecek-cok-mesafe-var-yayini-turkcede-1



Etiketler: insan hakları
İstihdam