21/07/2021 | Yazar: Anjelik Kelavgil

LGBTİ+ örgütlerinde çalışanların iyilik halini artırmaya yönelik Well-Being Atölyeleri’nin ilki tamamlandı.

Well-Being atölyelerinin ilki yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği’nin ILGA Europe desteğiyle hayata geçirdiği ve Klinik Psikolog Murat Yüksel yürütücülüğünde ilerleyen Well-Being Projesi geçtiğimiz aylarda başladı. Mayıs ayında LGBTİ+ örgütlerinde çalışanların iyilik halini ve bu hali etkileyen nedenleri anlamayı amaçlayan “LGBTİ+ Örgütlerinde Çalışan Sağlığına Yönelik İhtiyaç Analizi” gerçekleştirildi. Bu araştırma sonucunda çıkan etmenler ışığındaysa bir Well-Being Atölye içeriği hazırlandı. 3 ayrı grupla gerçekleştirilecek atölyelerin ilki 17 Mayıs Derneği çalışanları ile 17 Mayıs Derneği-Kaos GL Koordinasyon Ekibiyle yapıldı.

9 Temmuz'da gerçekleşen atölyede ilk olarak daha önce LGBTİ+ örgütlerde çalışanlara yönelik uygulanan anketin öne çıkan sonuçları paylaşıldı. Ardından katılımcıların örgütlerindeki çalışan sağlığına yönelik olumlu ve olumsuz deneyimleri ve buna ilişkin önerileri konuşuldu. Katılımcıların fiziksel ve ruhsal sağlıklarına yönelik risk ve tehditlere karşı nasıl başa çıkma yöntemleri kullandıkları tartışılarak çalışma ortamında duyulan güvenli sosyal ortam ihtiyacı konuşuldu. Atölyenin sonunda ise bu güvenli sosyal ortamı oluşturmaya yönelik neler yapılabileceği üzerine tartışmalar yürütüldü.

LGBTİ+ örgütlerde çalışanların iyilik halini artırmayı hedefleyen Well-Being Atölyesi ilerleyen günlerde çeşitli LGBTİ+ örgütleriyle sürdürülecek.


Etiketler: insan hakları, yaşam, çalışma hayatı
nefret