20/04/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Gey odaklı gitmesiyle eleştirilen Will & Grace dizisinin yıldızı, dizinin yeni versiyonda LGBTİ kimlikler için daha kapsayıcı olacağını duyurdu.

Will & Grace daha kapsayıcı bir versiyonla dönüyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gey odaklı gitmesiyle eleştirilen Will & Grace dizisinin yıldızı, dizinin yeni versiyonda LGBTİ kimlikler için daha kapsayıcı olacağını duyurdu.​

1998’den 2006’ya sekiz sezon süren gey-sitkom Will & Grace’in geri dönüşü, dizinin başrol oyuncularından Debra Messing tarafından duyurulmuştu.

10 yıl sonra yeniden çekilecek olan dizi eşcinsel bir avukat olan Will, onun “evlenmekten son anda vazgeçtiği” en yakın arkadaşı iç mimar Grace, aktör olmak isteyen eşcinsel Jack ve Grace’in “çılgın” yardımcısı Karen’in dostluğunu konu alıyordu. 

Dizinin en çok aldığı eleştirilerden birisi eşcinsel erkek odaklı gidiyor olması, transların sorunlarına eğilmemesi, kadın eşcinselliğini ve biseksüelliğini yeterince görünür kılmıyor olmasıydı.

Dizinin oyuncularından Debra Messing bir açıklama yaparak dizinin bu versiyonunda daha geniş bir LGBTİ odağı olacağını; queerlerin ve transların sorunlarına daha çok yer verileceğini açıkladı.

“Gey ve lezbiyen olmayı anlatmak, 20 yıl önce başladığımız yerde kalmadı. Geçen yıllar içinde çok şey değişti ve şimdi yepyeni bir dünyadayız. Bence Will & Grace’in yeniden çekiliyor olması tüm LGBTİ kimlikleri kutlamak için bir fırsat. Daha çok anaakım olarak adlandırabileceğimiz televizyon kanallarında bunu gösterebilecek olmak harika.”

Debra Messin aynı zamanda Trump yönetimini kastederek “Will & Grace her zaman politikti. Politik olmaya da devam edecek. Ülkede olup bitenleri ne olursa olsun ele alacağız” dedi.

İlgili haber:

Sıkı tutunun: Will & Grace geri dönüyor!


Etiketler: medya
İstihdam