31/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Şair Arzu Bulut, “Arzu Engellenebilir Bir şey Değildir” performansıyla 5 Kasım’da Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri’de.

Yapı Kredi’de performans: “Arzu, engellenebilir bir şey değildir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri’de devam eden “Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet” sergisinin adında geçen dört temadan yola çıkarak hazırladığı dört etkinliğin ilki “aşk”a ayrıldı.

Şair Arzu Bulut’un kendi şiirleriyle hazırladığı performansta aşkın belki en içkin, en taşkın boyutu olan arzuya kulak vereceğiz. Performans, 5 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da.

Bulut’un galeride, eserlerin arasında sunacağı performans, sergide yer alan eserlerin ve sergileme biçiminin izleyicide bıraktığı şiirsel etkiyi vurgulayacak ve ona katmanlar ekleyecek:

“Hayat, ölüm, aşk ve adalet içi içe bir yumak gibi bazen dışa doğru çözülürken bazen içe doğru kapanır ve karmaşıklaşır, kabarır, kabuklaşır. Arzu; bu açılmanın, kapanmanın, karmaşanın ve kabuklaşmanın her anında vardır ve çoklukla tekrar eden inatçılığını çağırır bazen hayata bazense aşka ve adaletsizliklere, adalet umutlarına, adalete, olmadığı anda ise ölüme.

Arzunun engellenebilir olmadığı kendisinin inatçı tekrarlılığından gelir. Bu inatçılık bazen sınır ihlalcisi olur sınır ihlal eder bazen oyun-bozan olur oyun bozar bazense şiire döner bir rüzgarın bir sokağın köşesinden döndüğü gibi: hayatın köşesinden döner, ölümün köşesinden, aşkın köşesinden döner, adaletin köşesinden döner ve şiir bu dönüşlerin bu iç içe geçmişliğin sesidir, arzunun engellenmediği her yerdedir, arzunun sesidir ve Audre Lorde’nin dediği gibi bir lüks değildir.”

Etkinlik detayları için tıklayın.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam