01/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği Başkanı Eylül Yağmur Saraçoğlu, Onur Yürüyüşü’nde maruz kaldığı polis şiddetine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği Başkanı Eylül Yağmur Saraçoğlu, Onur Yürüyüşü’nde maruz kaldığı polis şiddetine ilişkin suç duyurusunda bulundu. Onur Haftası Komitesi de yarın suç duyurusunda bulunacak.
 
Fotoğraf: Barış Paksoy, Docu Press Agency
 
Onur Yürüyüşü’ne dönük polis saldırısının bilançocu çıkıyor. Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırılara ilişkin mağdurlar suç duyurusunda bulunuyor.
 
Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği Başkanı Eylül Yağmur Saraçoğlu da polis saldırısında yaralananlardan biri. Yakın mesafeden plastik mermiyle yaralanan Saraçoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na mütalaa dilekçesi vererek, adli tıp raporu ile birlikte suç duyurusunda bulundu.
 
“Bu nefret bizleri yıldıramaz”
 
Dernek saldırı sırasında yaşananlara ilişkin bir de açıklama yaptı:
 
“Her sokak başını, hatta cadde üzerindeki kaldırımları dahi barikatlarıyla kapatan polis, belirlenen yürüyüş saatinin ilk dakikalarında katılımcı grupları alana girmek üzere farklı sokaklara yönlendirerek zaman kazanmış ve ardından saldırılarına başlamıştır. Alana girmemize imkan tanımayan polis ordusu bir yandan dağılmamız yönünde saldırılarına devam ederken bir yandan bizi ablukaya almış bir şekilde hiçbir çıkış yolu bırakmamıştır. Birçok arkadaşımız farklı yerlerde aynı şiddete maruz kalarak gaz fişekleri, TOMA, cop ve plastik mermilerle yaralanmıştır.
 
“Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği katılımcılarının bulunduğu alanda polis her sokak çıkışını kapatmış ve oradan ayrılacağımızı bildirmiş olmamıza rağmen kalkanlarıyla bizi ve diğer katılımcıları ana cadde üzerine itmiştir. Sokak girişinde bekleyen bir diğer polis ordusu bizi bibergazı ve plastik mermilerle karşılamıştır. Bir arkadaşımızın koluna plastik mermi isabet etmiş ve polisten bir çıkış yolu göstermelerini talep eden bir arkadaşımız küfür ve tehditlerle karşılaşmıştır.
 
“Bu nefret, onuru için mücadele eden bizleri yıldırmayacaktır!”
 
Sağlık durumu şu anda iyi olan Dernek Başkanı Saraçoğlu da yaptığı değerlendirmede, “Bu olaylar bizi yıldırmayacak daha da azimlendirecektir. Emeksiz sevda, sevdasız devrim olmaz. Bütün bunlar bize daha çok çalışmamız, olası saldırı durumuna karşı tedbir almamız, daha çok birleşmemiz gerektiğini gösterdi. Buradan şunu da anlıyoruz ki sesimiz artık yankılanmaya başladı ve bu yankıdan rahatsızlık duyanlar gücümüzü fark edip bizi susturmaya çalıştı” dedi.
 
Onur Haftası Komitesi de yarın (2 Temmuz Perşembe) saat 12.30’da Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak İçişleri Bakanı, Vali ve Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam