19/06/2017 | Yazar: Kaos GL

"Devlet eğer müsaade ederse biz müsaade etmeyeceğiz, biz yürütmeyeceğiz."

Yargılanan Alperen Ocakları Başkanı’ndan yine tehdit! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçtiğimiz yıl Onur Yürüyüşü’nü tehdit ettiği için hakkında dava açılan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican yine sahnede: “Devlet eğer müsaade ederse biz müsaade etmeyeceğiz, biz yürütmeyeceğiz.”

2016 LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşü'nü tehdit eden, hakkında dava açılan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican bu yıl da LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü tehdit etti.

Kültür TV’de (KRT) yayınlanan bir televizyon programına katılan Mican nefret dolu ifadelerini sürdürdü:

“Devlet eğer müsaade ederse biz müsaade etmeyeceğiz, biz yürütmeyeceğiz. Biz hiçbir şekilde ne olursa olsun yürütmeyeceğiz. Onlar hangi bölgede yürüyecekse gideriz o bölgeye o caddeyi kapatırız onlar gelemez zaten oraya. İstesek 200 bin kişi de buluruz.

“Bunların projesi her mahallede bir yapı oluşturmak. İstihbaratımızı uyarıyoruz. Bu bir proje, kapitalist, komünist, emperyalist güçlerin projesi. Eşcinselliği yaygınlaştırarak, aile birliğini yok etmek, üremeyi durdurmak, karı koca ilişkisini sonlandırmak ve karı koca ilişkisinden doğan çocukların yetişip vatana millete hayırlı fert olabilmesini engellemek istiyorlar. Aile yapısının temeline koyulmuş dinamittir. Gençler o yöne doğru meylediyorlar. Özellikle mahalle çalışmalarına indiler.”

Ne olmuştu?

Mican, geçtiğimiz yıl da onur yürüyüşlerini tehdit etmiş, homofobik ve transfobik nefret söyleminde bulunmuştu. “İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” diyen Mican tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaparak, “Biz Taksim’de sopalarla kovalayalım demedik” demek zorunda kalmıştı.

Mican’ın bu açıklamasının ardından LGBTİ dernekleri suç duyurusunda bulunmuş, açılan davanın ilk duruşması 18 Mayıs’ta görülmüştü. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılanan Kürşat Mican ve avukatı mahkemeye gelmemişti.

İlgili haberler:

Siyasi parti ve kurumlardan Orlando ve Onur Yürüyüşü açıklamaları

CHP’li Selina Doğan’dan Alperen Ocakları hakkında suç duyurusu

İHD ve İstanbul LGBTİ’den Onur Yürüyüşleri’ne tehditlere suç duyurusu

LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne Alperenler ve Müslüman Anadolu Gençlik’ten tehdit

Alperenler: “Biz Taksim’de sopalarla kovalayalım demedik"

Alışın davacıyız!


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam