14/09/2017 | Yazar: Kaos GL

Yargıtay’da görülen temyiz duruşmasında Nevin Yıldırım’ı yirmi beş avukat savundu.

Yargıtay, Nevin Yıldırım kararını 21 Eylül’de açıklayacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yargıtay’da görülen temyiz duruşmasında Nevin Yıldırım’ı yirmi beş avukat savundu.

Nevin Yıldırım’ın bugün Ankara’daki Yargıtay'da görülen temyiz duruşmasının kararı 21 Eylül’de açıklayacak. Duruşma öncesi Olgunlar Caddesi Madenci Anıtı önünde toplanan kadınlar erkek şiddetine ve erkek adalete karşı Nevin’i yalnız bırakmayacaklarını belirten bir açıklama düzenledi.

Nevin Yıldırım’ın Yargıtay’daki temyiz duruşmasının ardından basın açıklaması gerçekleştiren feministler, Yıldırım’ı yirmi beş avukatın savunduğunu, tüm savunmayı meşru müdafaya dayandırdıklarını ve Yıldırım'a haksız tahrik ile iyi hal indiriminin uygulanması gerektiği üzerine kurduklarını ifade ettiler. Açıklamada, “Erkeklere sadece kravat taktıkları için uygulanan iyi hal indiriminin, kadına bir gülümsemesi nedeniyle uygulanmamasının cinsiyetçi olacağını belirttik. Umutluyuz avukatlar olarak” ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

Isparta’nın Yalvaç’a bağlı Koruyaka köyünden yaşayan Nevin Yıldırım, 29 Ağustos 2012 günü kendisine silah zoruyla tecavüz akrabası Nurettin Gider'in başını bir çuvala koyarak, “İşte namusuma uzananın kellesi” diye köy meydanına attı.

Isparta cezaevinde tutuklu bulunan Yıldırım; “tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandı. Davanın 13. Celsesinde, 12 Ocak 2015 günü, savcı Osman Çabuk, ilk iddianamedeki “canavarca hisle” ibaresini çıkartarak, “tasarlayarak kasten adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet” istemiyle mütalaa verdi. Bu mütalaa, “sanık Nevin’in, kendisini topluma ve ailesine karşı tecavüze uğradığına inandırmak gayesi ile 2010 yılından beri rızası ile ilişki yaşadığı ve kendisinden hamile kaldığı Nurettin’i tasarlayarak öldürdüğü kanaati” üzerine kuruldu. 25 Mart 2015 tarihli son duruşma sonucunda, mahkeme Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası verdi.

Nevin Yıldırım’ın tecavüz sonucu yaşadığı gebeliği sonlandırılmasına izin verilmedi. Yıldırım tutuklandığında 5 aylık hamileydi ve tecavüzden olan bu bebeği doğurmak istemiyordu. Nevin Yıldırım “kürtaj yasal süresi”ni aştığı gerekçesiyle kendi isteği dışında bu bebeği dünyaya getirmek zorunda bırakıldı.

 


Etiketler: kadın
İstihdam