15/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Aylime Aslı Demir, Academy in Exile Youtube kanalında LGBTİ+ hareketinin tarihini ve güncel durumu anlattı.

“Yasaklar döneminde farklı araçlar bulmamız gerekti ve bulduk” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Akademik ve Kültürel Çalışmalar Program Koordinatörü Aylime Aslı Demir, Essen Üniversitesi Türkoloji bölümünde verilen Toplumsal Cinsiyete Giriş dersine konuk oldu.

Academy in Exile (Sürgünde Akademi) Youtube kanalında yayınlanan videoda Demir, Türkiye’de LGBTİ+ hareketi üzerine konuştu.

Kaos GL’nin bir dergi etrafında yola çıktığını hatırlatan Demir, “Bunun nasıl ortaya çıktığı inanılmaz ilham verici bizim için. Parklarda, sinemalarda, hamamlarda birbirini bulan, çarka çıkan eşcinsel erkeklerin ve sonrasında onları bulan lezbiyenlerin, eşcinsel kadınların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan enerjinin dergiyle kamusallaştığı bir süreç” dedi.

Demir, Moderatör Merve Diltemiz Mol’un LGBTİ+ etkinliklerinin süresiz olarak yasaklanmasına ilişkin sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Aslında hukukun askıya alındığı bir dönemi yaşamaktansa hukuk mantığının askıya alındığı bir dönemden geçiyoruz. Mantığın askıya alındığı bir süreçle karşı karşıya kaldık. Kamusal alanda var olmanın kendisinin kriminal hale geldiği bir süreçle karşı karşıya kaldık. Ya bir şeyler yapmayı bırakacaktık ya da farklı aktivizm biçimleri bulmak gerekecekti. Biz de bunları bulduk.”

Videonun tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları
İstihdam