22/06/2023 | Yazar: Eylem Esen Arabacı

Aydın LGBTİ+ Dayanışması, Aydın Valiliği’nin yasakladığı 4. Aydın LGBTİ+ Onur Haftası için basın açıklaması yayımladı.

Yasaklara karşı #BirbirimizinÇaresiyiz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Valilik yasağına rağmen, 16-18 Haziran’da 4. Aydın LGBTİ+ Onur Haftasını geride bırakan Aydın LGBTİ+ Dayanışması “Birbirimizin Çaresiyiz” diyor.

Sosyal medya hesaplarından yayımladığı basın açıklamasında Aydın LGBTİ+, yasak sürecini şöyle anlatıyor: “4. Aydın LGBTİ+ Onur Haftası’nın ilk gününü polislerin gözetimi altında tamamladık. İkinci günü sabahı Türkiye’nin pek çok ilinden gelen aktivistler ve yereldeki gönüllülerimizle birlikte etkinlikler öncesi plânladığımız kahvaltı sırasında polis tarafından Aydın Valiliğinin 16.06.2023 tarihli yasak kararı tebliğ edilerek kahvaltının sona erdirilmesi istenmiştir.”

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın açıklaması şöyle devam ediyor: 

“LGBTİ+lar olarak her zaman, her yerdyiz! Psikolojik, ekonomik, cinsel ve fiziksel şiddet gösteren veya buna neden olan herkese ve her kuruma hatırlatırız ki bizler daha refah, daha huzurlu, daha medeni bir dünya için çabalıyoruz ve çalışıyoruz. Duruşumuz bellidir, bundan sonra da değişmeyecektir!
Aydınlı lubunyalar olarak bizlere ve Türkiye’nin her yerindeki LGBTİ+’lara devlet tarafından sistematik bir şekilde uygulanan baskılara, kısıtlamalara, yasaklamalara ve hedef gösterilmelere rağmen birlikte mücadele edecek, her gün #BirbirimizinÇaresiyiz demeye devam edeceğiz.”

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın yayınladığı basın açıklamasını okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları
İstihdam