25/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, kilisenin eşcinsel evliliklere ilişkin yasa tasarına yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

“Yasaları kilise değil, hükümetler hazırlar” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsel evlilik yasası Yunanistan’ın gündeminde. Eşcinsellere evlilik hakkı tanıyan yasa tasarısı 12 Şubat’ta Yunanistan Başbakanı Kyrakos Miçotakis tarafından Meclis’e sunulacak.

T24’ten Stelyo Berbarakis’in haberine göre; Yunanistan'da, kilisenin devlet işlerinde söz hakkı olması sebebiyle toplanan ve 82 metropolitten oluşan Kutsal Sinod ise söz konusu yasa tasarısına karşı çıktığını açıkladı.

Kutsal Sinod’un 5 saatlik olağanüstü toplantısından sonra yapılan açıklamada, “insanoğlunun hazırladığı yasalar değişebilir ancak Tanrı'nın yasaları asla değişmez, bu yasa tasarısı Tanrı'nın insanoğlu için koyduğu kuralları bozmakta ve aile düzeninin temellerine dinamit koymaktadır. Kilisemiz, Yunan toplumunu dejenere edecek, yenilikçilik gibi sunularak yeni toplumlar oluşturulmasını kesinlikle reddetmektedir...” ifadelerine yer verildi.

“Vatandaşlarımızın yasalar karşısında eşit hakları vardır”

Başbakan Miçotakis, ise Bakanlar Kurulu toplantısında kilisenin bu konudaki duyarlılığına saygı gösterdiğini; ancak yasaları kilisenin değil, hükümetin hazırlama yükümlülüğü olduğunu anımsattı.

Miçotakis, “Hükümetlerin kilise yönetimi ile görüşleri bazı konularda örtüşemez. Ancak vatandaşlarımızın yasalar karşısında eşit hakları vardır. Ülkemizde yasaklayıcı bazı yasaların hala yürürlükte olması nedeniyle ülkeyi terk edenler var. Evliliklerini batılı ülkelerde gerçekleştirenler var. Biz de batının değerlerine uymak istiyorsak, batının insan haklarına gösterdiği hassasiyetlere ayak uydurmak zorundayız... Eşcinsel evlilikler ve evlat edinme hakkını tanıyan ve evlatların velileri arasında ayrım yapmayan reform niteliğindeki bu yasanın parlamentodan onaylanacağına inanıyorum” dedi


Etiketler: insan hakları, din/inanç, siyaset, dünyadan
İstihdam