22/06/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

7. İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü basın açıklaması: “Yasaklar ve tehditlerinizle bizleri ne kadar yıldırmaya ve utandırmaya çalışsanız da, biz LGBTİ+’lar bugün buradayız, var olduğumuzu haykırıyoruz. Alışın, çünkü biz hiçbir yere gitmiyoruz!”

“Yaşam hakkımızı savunuyoruz, elinizi hayatlarımızdan çekin!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

7. İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü basın açıklaması: “Yasaklar ve tehditlerinizle bizleri ne kadar yıldırmaya ve utandırmaya çalışsanız da, biz LGBTİ+’lar bugün buradayız, var olduğumuzu haykırıyoruz. Alışın, çünkü biz hiçbir yere gitmiyoruz!”

7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, bugün saat 18:00’de basın açıklaması için çağrı yapmıştı. Polis, Komite’nin çağrı yaptığı yeri kapatarak etrafındaki mekânlara insanların oturmasını engelledi; Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bir araya gelen İzmirli LGBTİ+’ları, iki taraftan sıkıştırdı.

“Biz LGBTİ+’lar bugün buradayız, var olduğumuzu haykırıyoruz”

Basın açıklamasının okunmasına başta izin vermeyen polis, avukat görüşmelerinin ardından “Açıklamanızı okuyun ve dağılın” uyarısı yaptıktan sonra saldırdığı, 7. İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün basın metni şöyle:

“Bugün yedincisini gerçekleştirmek için burada toplandığımız İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, İzmir’de Valilik tarafından ikinci kez hukuksuzca yasaklandı. Tüm dünyada Onur Yürüyüşlerine ilham veren ‘Stonewall İsyanı’ 50. yılını doldururken, Türkiye’de devlet bir kez daha LGBTİ+ yurttaşlarının var olma hakkını çiğnemeye çalışmaktadır.”

“Ankara’da, Antalya’da, İstanbul’da, Mersin’de, ODTÜ’de ve bugün burada özgürce bir araya gelmemize engel olmak isteyen; genel ahlaka aykırı oluşumuzdan tutun da saldırı tehditlerine kadar, biriyle beş benzemez gerekçelerle sesimizi kısmaya çalışan ve LGBTİ+’ların Türkiye için bir tehdit olduğunu ilan etmeye kalkan iktidarın ne yapmaya çalıştığının farkındayız: Siz, LGBTİ+’lardan yeni bir düşman yaratmak, bize yöneltmeye çalıştığınız nefretle iktidarınızı güçlendirmek istiyorsunuz.”

“Bu nefrete ortak olan, ‘pedofili’ ya da ‘şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak’ gibi yalan ve tahrik dolu iddialarla LGBTİ+’ları hedef gösteren herkes; sizin de neyin peşinde olduğunuzu biliyoruz: İktidarın ucundan küçücük bir pay sahibi olmak uğruna bütün ülkeye nefret salmaktan, en temel insan hakkı olan var olma hakkımızı çiğnemekten çekinmiyorsunuz.”

“Sizin bu nefretinizi körükleyen şeyin bizim gücümüz olduğunu biliyoruz. Türkiye’de 80’lerden beri verdiğimiz mücadelelerin sonunda, bugün sesimizin ve birlikteliğimizin güzelliğinden faydalanmaya çalıştığınızı biliyoruz. 50 yıl önce Stonewall’da polise isyan eden yoksul drag’lar, 90’larda Hortum Süleyman tarafından Ülker Sokak’tan sürülen seks işçisi trans kadınlar, 2015’ten beri her yıl polis saldırısına uğrayan İstanbul Onur Yürüyüşü ve bugün burada neşe ve özgürlüğümüzü haykırmak için toplanmış olan İzmirli lubunyalar; hepimiz yıllardır yalnızca yaşam hakkımızı savunuyoruz!”

“Sizler, var oluşumuzu bile bir tehdit olarak gördükçe, biz ‘HER YÜRÜYÜŞÜMÜZ ONUR YÜRÜYÜŞÜ’ demeye devam ediyoruz.”

“2019’un Ocak ayından bu yana kaybettiğimiz Hande Buse Şeker, Gökçe Naz Saygı ve Defne Korkmaz’ın faillerine arka çıkan esas güç, bizim hayatlarımız pahasına savunduğunuz heteroseksist ve cis-seksist bu düzendir. Nefretinizle öldürdüğünüz arkadaşlarımız için adalet istiyoruz!”

“Aynı şekilde, İzmirli seks işçilerinin çalışmasına engel olmak için Bornova Sokak’ın polis tarafından tam da akşam saatlerinde kapatılması, seks işçilerinin var oluşuna bir saldırıdır. Tıpkı emeğimiz, kimliğimiz ve bedenimiz gibi, sokaklar da bizimdir; elinizi hayatlarımızdan çekin!”

“Yasaklar ve tehditlerinizle bizleri ne kadar yıldırmaya ve utandırmaya çalışsanız da, biz LGBTİ+’lar bugün buradayız, var olduğumuzu haykırıyoruz. Yarın da yürüdüğünüz sokakta, alışveriş yaptığınız çarşıda, gittiğiniz hastanede, çalıştığınız ofiste, okuduğunuz okulda olacağız. Alışın, çünkü biz hiçbir yere gitmiyoruz!”

Fotoğraflar: Ateş Alpar

İlgili haberler:

7. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırdı

 


Etiketler: insan hakları
nefret