11/05/2009 | Yazar: Can K.

6-7-8 Mayıs tarihinde Yaşayan kütüphane Bahar Şenlikleri kapsamında ODTÜ’de meraklılarıyla buluştu.

6-7-8 Mayıs tarihinde Yaşayan kütüphane Bahar Şenlikleri kapsamında ODTÜ’de meraklılarıyla buluştu. Her bir insanın kitap olduğu ve istenen kişi tarafından okunduğu bir kütüphaneyi kapsayan oluşum, önyargılara karşı şenlik alanındaydı.
 
Yaşayan Kütüphane projesinde Kaos GL’yi temsilen Kaos Genç’ten Can Kocanali (Gey Kitap), İdil Onur Sezgin (Transeksüel Kitap) ve Kaos Kadın’dan Neslihan Uras (Lezbiyen Kitap) 6-7-8 Mayıs’ta ODTÜ’deydi. Bunun gibi 25’e yakın kitap, toplumda bir şekilde genellemelere maruz kalan, ayrımcılığa ya da insan hakları ihlaline uğramış insanlardan oluşmaktaydı.
 
Yaşayan kütüphane; gönüllüleriyle, kataloglarıyla, kütüphanecileriyle, kitapları ve hikâyeleriyle birlikte üniversite öğrencileriyle hiçbir teknik aksaklık olmadan işleyişini sorunsuz tamamladı. Toplam katılımcı sayısı 372’i buldu. Önyargılara ve genellemelere karşı yan yana duran tüm katılımcıların birbirlerini anlama noktasında ortaya koyduğu duruş herkes tarafından takdir topladı. AEGEE-Ankara İnsan Hakları Proje Grubu üyesi arkadaşların desteğiyle gerçekleşen projenin ileriki zamanlarda daha çok gelişmesi ve daha fazla kişiyi kapsaması temennileriyle son buldu.
 
Ayrıca AEGEE-Ankara İnsan Hakları Proje Grubu ve Yaşayan Kütüphane ekibi
17 Mayıs’taki Homofobi ve Transfobi’ye karşı gerçekleştirilecek yürüyüşe katılacaklarını da dile getirdiler.

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret