18/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Yaşlılık alanında çalışan STK’lara ve her yaştan katılımcılara çağrı: Kaos GL ve 17 Mayıs Derneği, 26 Kasım’da çevrimiçi “Yaşlı LGBTİ+'lar ve Sosyal Politikalar Toplantısı” düzenliyor. Kayıt yaptırmak için: kirkindansonralubunya@17mayis.org

Yaşlı LGBTİ+’lar ve sosyal politikalar toplantısına davetlisiniz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Berrin Simavlıoğlu, KaosGL.org için stok görsel

Kaos GL ve 17 Mayıs Derneği 40+ Lubunya Çalışma Grubu iş birliğiyle 26 Kasım 2020 Perşembe günü, 20:00-22:00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Yaşlı LGBTİ+'lar ve Sosyal Politikalar Toplantısı”na katılmak isteyenlerin kirkindansonralubunya@17mayis.org adresine e-mail göndermeleri bekleniyor. Zoom linki email üzerinden katılımcılarla paylaşılacak.

“Yaşlı LGBTİ+'lar ve Sosyal Politikalar Toplantısı”, 17 Mayıs Derneği’nin Yaşlılık Alan Çalışmaları Koordinatörü Özge Gökpınar’ın moderatörlüğünde, araştırmacı aktivist Alp tarafından yapılacak sunumla gerçekleşecek.

Akademik çalışmalar, sosyolojik olarak yaşlılığın ele alınması, sosyal kimlik olarak yaş, ayrımcılık deneyimleri, literatür tarama sonuçları, sosyal politikalar ve sosyal hizmet ekseninde yurtdışından iyi örnekler, bu örnekleri Türkiye’ye uyarlamanın imkanları gibi konular mercek altına alınacak. Bu konularda, katılımcılar da deneyim ve izlenimlerini toplantıda paylaşabilecek ve birlikte değerlendirme imkanını bulabilecek.

Kaos GL ve 17 Mayıs Derneği’nin yaşlılık çalışmaları alanında düzenlediği tüm online etkinliklerde olduğu gibi, bu etkinliğe katılmak için de herhangi bir yaş kısıtı yok. Toplantıya katılmak isteyenlerin kirkindansonralubunya@17mayis.org adresine e-mail göndermeleri yeterli.

Kaos GL Pandemi buluşmaları hakkında

Kaos GL, pandeminin LGBTİ+ haklarına etkilerini gündemleştirmek ve raporlaştırmak için bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu etkinliklerin ardından mini raporlar yayınlıyor. 

Bugüne kadar yayınlanan bütün raporlar ise şöyle:

Olağanüstü Hal LGBTİ+’lar İçin Devam Ediyor!

Olağanlaştırılan OHAL’den Çıkış Dayanışmayla Mümkün!

Pandemi Ankara’daki LGBTİ+ Derneklerini Nasıl Etkiledi?

LGBTİ+’ları Şiddete Karşı Koruyacak Mekanizmalar İnşa Edilmeli

Çankayalı LGBTİ+’ların Dünyasına Yolculuk

1 Aralık’a Doğru: Ayrımcılık ve Damgalamaya Son!


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam