19/02/2021 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği, “Yaşlı LGBTİ+’ların Hakları ve Sorunları” kitabını yayınladı: Yoksun kalmamak, yoksullaşmamak ve yalnızlaşmamak için…

Yaşlı LGBTİ+’ların Hakları ve Sorunları kitabı yayında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği, yaşlılık alanındaki çalışmalarını derlediği “Yaşlı LGBTİ+’ların Hakları ve Sorunları ile Dünyadan Örnekler” kitabını yayınladı.

Özge Gökpınar’ın yayına hazırladığı kitapta 40+ Lubunya’nın nasıl kurulduğu, yaşlılık çalışmalarındaki genel durum, Türkiye’de yaşlı LGBTİ+ olmak başlıklarının yanı sıra 17 Mayıs’ın yaşlı LGBTİ+’ların haklarına ilişkin düzenlediği etkinliklerden notlar da yer alıyor.

Yaşlı LGBTİ+’ların haklarına ilişkin başucu kitabı olmayı hedefleyen kitabın girişinde derneğin bundan sonraki hedefleri ise şöyle açıklanıyor:

“Gelecekte 17 Mayıs Derneği’nin gerçekleştireceği, hukuki açıdan olanaklar ile yaş dostu çevre ve hizmetlerin yaşlı LGBTİ+’lara özgü veya kapsayıcı şekilde sağlanmasını, bu anlamda merkezlerin kooperatiflerin oluşturulmasını sağlamak üzerine çalışmalar, yaşlı LGBTİ+’lar üzerine yapılacak çalışmaların temel bileşenlerden biri olacaktır. Bu çalışmalar, yalnızca yaşlı LGBTİ+’lar için değil aynı zamanda tüm heterojenliğiyle tüm yaşlılara fayda sağlayacak çalışmalara zemin teşkil edecektir.”

Kitaba ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları
İstihdam