27/07/2007 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin ilk ve tek eşcinsel kültür/yaşam dergisi Kaos GL, yaz sayısıyla raflardaki yerini aldı.

Yaz aşkı tadında dergi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Türkiye’nin ilk ve tek eşcinsel kültür/yaşam dergisi Kaos GL, yaz sayısıyla raflardaki yerini aldı. ‘Medya ve Eşcinsellik’ konulu dergi, şarkılarını bu kez İstanbul’da söyleyen Tori Amos’ı kapağına taşıyor.

Derginin ‘Medya ve Eşcinsellik’ konulu dosyasında, eşcinsel sözlüğü Homoloji.com editörleriyle yapılmış söyleşinin yanı sıra alternatif medya, transeksüellerin görünürlüğü gibi konulara da yer veriliyor.

Dosyanın dikkat çeken bir diğer başlığı, İnternet üzerinden yayın yapan sanal dergi Beargi’yle yapılmış söyleşi. Türkiye Ayıları’nın çıkarttığı Beargi’nin modelleriyle görüşen dergi, erkek bedeninin görsel sunumu hakkında çarpıcı bilgiler veriyor.

Mayıs ayında Ankara’da düzenlenen ‘Homofobi Karşıtı Buluşma’ ve 1 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleşen ‘Onur Yürüyüşü’ne geniş yer ayıran dergide, İstanbul Valiliği’nin Lambdaistanbul Derneği’ne yönelik "hukuka ve ahlaka aykırı dernek kurulamaz" gerekçesiyle açtığı dava ile ilgili ‘ahlak dosyası’ da bulunuyor. Şanar Yurdatapan’dan Hülya Uğur Tanrıöver’e pek çok kişinin davayı yorumladığı dosyada avukatların ve insan hakları savunucuların görüşleri de yer alıyor.

Tori Amos, Antony and the Johnsons grubunun solisti Antony Hegarty ve modacı Barbaros Şansal’la ve İran’dan Türkiye’ye kaçmak zorunda kalan iki lezbiyen mülteciyle yapılmış söyleşilerin yanı sıra ‘Yaz aşkları’ ve ‘Erovizyon’un Eşcinselleri’ başlıkları da dikkat çekiyor.

Kaos GL’nin 33. sayısı bayilerde…


*Konuyla ilgili diğer haberler:

Kaos GL 32 – [[Erkekliğim, cinnetim benim]]

Kaos GL 31 – [[Kaos GL’den 8 Mart armağanı]]

Kaos GL 30 – [[Orda bir ülke var uzakta…]]



Etiketler: medya
İstihdam