08/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL atölyesine katılan yazar adayı kadınlar jinekoloji öykülerini kaleme aldı, sağlık ve beden üzerine tartışmalar yürüttü.

Yazar adayı kadınlar jinekoloji öykülerini kaleme aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL atölyesine katılan yazar adayı kadınlar jinekoloji öykülerini kaleme aldı, sağlık ve beden üzerine tartışmalar yürüttü. Ocak ayında kadınlar ritm çalışacak.
 
Kaos GL Kadın Yazarlık Atölyesi hız kesmeden devam ediyor. 2014’ün son ayı boyunca atölye çalışmalarını sürdüren kadınlar beden ve sağlık konusunu ele aldı, “queer” kısa film gösterimine katıldılar.
 
Konu üzerine gerçekleştirilen yaratıcı drama atölyelerinin yanı sıra, kadın doğum hastaneleri ve jinekoloji muayenehanelerinde gözlemler yaptılar. Bu gözlemler üzerinden öykülerini kaleme alıp, birlikte değerlendiren kadınlar, sağlık-beden-mekan-cinsiyet ilişkisini ve ayrımcılığı tartıştılar. Kadınlar bu tartışmalarda, gözlem ve deneyimleri üzerinden, kadınların muayene sürecinde yaşadıkları şiddet ve ayrımcılıklara, sağlık çalışanlarının ayrımcı tutum ve söylemlerine, cinsel yönelim cinsiyet kimliği konusunda eğitilmeleri ihtiyaçlarına, hastalara yönelik cinsel sağlık ve üreme sağlığı konusunda ki bilgilendirme eksikliğine, cinsel korunma yollarından faydalanmakta ki engellere, şikayet mekanizmasının yetersizliğine, kadın doğum hastanelerinde mekanların sağlıksız koşullarına, erkeklerin erkeklik rolleri üzerinden cinsel sağlık konusunda ürolojik muayeneden kaçınmaları, muayene deneyimlerini paylaşmak istememelerine, beden politikalarının sağlık sistemindeki sorunları derinleştirdiğine, tüm bu süreçlerin fiziksel sağlığın yanı sıra ruh sağlığını da olumsuz etkilediğine vurgu yaptılar.
 
Yeni yılda da sürecek atölye için 6 Ocak’ta bir araya gelen yazar adayı kadınlar Ocak ayı programını oluşturdu. Ocak ayı boyunca kadın yazarlar beden ve ritm çalışacaklar.
 
Kaos GL Derneği’nin yürüttüğü Kadın Yazarlık Atölyesi’ne başvuru tarihi sona ermiş olsa da sosyal etkinliklere katılmak isteyen kadınlar melahat.deniz@kaosgl.org adresine e-posta gönderebilirler.  

Etiketler: kadın
İstihdam