25/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Yeni Akit gazetesi AKP hükümetinin gazetecilere dönük baskılarını eleştiren Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Esra Arsan’ı hedef gösterdi

Yeni Akit, Esra Arsan’ı Hedef Gösterdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yeni Akit gazetesi AKP hükümetinin gazetecilere dönük baskılarını eleştiren Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Esra Arsan’ı hedef gösterdi
 
Bilgi Üniversitesi Medya İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Arsan, ANF’den Ali Barış Kurt’la yaptığı söyleşi nedeniyle Yeni Akit’in yeni hedefi oldu. KCK, Ergenekon gibi operasyonlarla gazetecilerin tutuklanmasını eleştiren Arsan için “Üniversitede bir PKK yandaşı” başlıklı bir haber yayınlandı. Arsan’ın söyleşide baskıları eleştiren ifadeleri "örgüt diliyle konuşuyor" denilerek yorumlandı. Habere konu olan ANF söyleşisinde, gazetecilerin haber yapma faaliyeti yüzünden yargılanır hale geldiğini söyleyen Arsan, Yeni Akit tarafından “suçlu” ilan edildi.
Haberinde “yandaşlık” iddiasını ortaya atıp buna dair hiçbir somut dayanak göstermeyen gazete, Arsan’ın 2008’de akademisyenler tarafından yayımlanan ‘Üniversitelerden Başka Bir Ses Yükseliyor’ bildirisine imza attığını hatırlatıp türban yasağını da desteklediğini iddia etti. Oysa 500 akademisyenin imza attığı bildiri ne türban yasağını destekliyor ne de bu yasak üzerinden muhafazakâr bir kutuplaşma yaratılmasına onay veriyor. Aksine üniversitelerde demokratik bir bakış açısının egemen olmasını talep ediyordu.
 
Akit’in “haber”i KCK iddianamesi gibi!
Yeni Akit’te Furkan Altıok imzasıyla çıkan ve Arsan’ı yıpratma amacı taşıdığı anlaşılan habere Arsan Twitter hesabından tepki gösterdi. Yeni Akit’e tazminat davası açacağını söyleyen Arsan, gazetenin haberde kullandığı dil ve söylemin KCK iddianamesi gibi ötekileştirici ve yanlış ifadelerle dolu olduğunu söyledi.

Etiketler: medya
İstihdam