23/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsellere yönelik ‘sapık’ ve ‘dönme’ söylemiyle hakaret suçu işlediği için Yargıtay’ın mahkûm ettiği ‘Vakit’ gazetesinin devamı olan Yeni Akit ve habervaktim.com, Kaos GL Derneği’ne yönelik nefret yayınına devam ediyor.

Yeni Akit Nefretinin Hedefinde Kaos GL ve Öğretmenler Var Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Akit, kaosgl.org haberlerini dezenforme etmekle görevlendirdiği muhabiri Furkan Altınok imzalı nefretini yaymaya doyamıyor 

Eşcinsellere yönelik “sapık” ve “dönme” söylemiyle hakaret suçu işlediği için Yargıtay’ın mahkûm ettiği “Vakit” gazetesinin devamı olan Yeni Akit ve habervaktim.com, Kaos GL Derneği’ne yönelik nefret yayınına devam ediyor.
Kaos GL Derneği’nin yayınladığı “LGBT Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı!” broşürü, yine Furkan Altınoluk’un gözünden kaçmadı ve bugün yayınlanan Yeni Akit’te “haber” oldu.
 
LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) öğrencilerin maruz kaldıkları cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılıklarına karşı öğretmenleri bilgilendirmek üzere hazırlanan broşürü “Büyük tehlike, sapkınlar okullara sızıyor” şeklinde okurlarına duyuran Yeni Akit’in “sapkın” sunumu şöyle:
 
“Tahammülü zorlayan talepleriyle her geçen gün yeni yeni mevzi kazanmaya çalışan sapkınlar, şimdi de orta öğretim kurumlarında gedik açmaya çalışıyor.”
 
Kaos GL Derneği’ne bu kez de eğitim broşürü vesilesiyle saldıran Yeni Akit’in “Sapkınlar okullara sızıyor” başlıklı yayını şöyle:
 
“Sapık taleplerini "demokratik hak" kılıfı altında her geçen gün arttıran homoseksüeller, şimdi de okullara el attı. Kaos GL Derneği, bir broşür hazırlayarak okullarda dağıtmaya başladı. Broşürde, sapkın eğilimler "normal gösterilerek, bu eğilim içinde olan öğrencilere "anlayış" gösterilmesi isteniyor.”
 
Kaos GL Derneği’nin hazırladığı eğitim broşürünün “sapkınlıkları ‘normal’miş gibi göstermek” amaçlı olduğunu okurlarına duyuran Yeni Akit’in, medyanın askeri darbe sonrası seksenlerde kullandığı “homoseksüel” ve “sevici” gibi ifadeleri yeniden dolaşıma sokmaya çalıştığı dikkat çekiyor.
 
Eğitim-Sen’i de hedef gösterdi
 
Nefret söylemi üretmekle yetinmeyip hedef göstererek nefret suçlarına da davetiye çıkaran Yeni Akit’in son hedefi Eğitim-Sen oldu.
Yeni Akit, “Sapkınlar okullara sızıyor” başlıklı yayınında, Kaos GL Derneği’nin öğretmenlere yönelik düzenlediği eğitimleri “Eğitim-Sen’den Sapkınlara Destek” ifadesiyle gördü.
 
KCK operasyonları üzerinden Eğitim-Sen’i hedef gösteren Yeni Akit’in sendikayla ilgili yayını şöyle:
 
“Sapkınların broşür harekatına KCK operasyonlarıyla bazı yöneticileri gözaltına alınan Eğitim-Sen de destek veriyor. Broşürleri okullarda öğretmen ve öğrencilere bu sendikaya üye öğretmenler dağıtıyor.”

Yeni Akit, “CHP’li belediye sapkınlara kol kanat geriyor!” başlıklı bir önceki nefret yayınında da yine Kaos GL Derneği ile birlikte Çankaya Belediyesi’ni hedef almış ve şunları yazmıştı: “Cinsi sapkınların toplandığı dernek olan Kaos GL temsilcileri, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak’ı makamında ziyaret etti.”
 
İlgili haber:
 
“Habervaktim”de Haberden Başka Her Türlü Tezgâh Var!
 
“Biz Üskül’ü Eleştirdik Davayı Kaos GL Açtı!”

Etiketler: medya
İstihdam