17/08/2012 | Yazar: Kaos GL

Peki, Yeni Akit’in hedef gösterdiği lezbiyen, gey, biseksüel, trans (LGBT) bireyler, sivil toplum örgütleri ve diğer toplumsal muhalefet hedefte kalmaya devam mı edecek?

Yeni Akit’ten Sadece Gazetecileri mi Korumak Lazım? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Çandar, Cemal, Altan ve Çongar’ın Yeni Akit gazetesinde hedef gösterilmesini kınayarak gazetecilerin can güvenliklerinin korunması için yetkilileri göreve çağırdı.
 
Peki, Yeni Akit’in hedef gösterdiği lezbiyen, gey, biseksüel, trans (LGBT) bireyler, sivil toplum örgütleri ve diğer toplumsal muhalefet hedefte kalmaya devam mı edecek?
Yeni Akit gazetesinde “Sakık’tan Bombalar” başlığıyla yayımlanan yazıda, gazeteci Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’ın hedef gösterilmişti.
 
“Gazetecilerin gazetecileri hedef göstermesi üzüntü verici”
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, bugün 90 dolayında gazetecinin ceza evinde bulunduğunu, gazeteciler hakkında açılmış 10 bine yakın dava olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:
 
“Dışarıdaki gazeteciler de sözlü ve fiziksel şiddetle hedef alınmakta itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Birçok gazeteci korku ve tehdit dolu günler geçiriyor. Gazetecilerin gazeteciler tarafından hedef gösterilmesi ayrıca üzüntü verici. Gazetecilik, hiçbir zaman, görüşlerini paylaşmadığımız insanların afişe edilmesi veya hedef gösterilmesi mesleği olamaz. Olmamalıdır.”
 
“Meslektaşlarımızdan Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nin, ’Gazeteci; bilgi ve haber alma, yorum yapma ve eleştirme özgürlüklerini ne pahasına olursa olsun savunur’ ve ’Gazeteci; başta barış, demokrasi ve insan hakları olmak üzere, insanlığın evrensel değerlerini, çok sesliliği, farklılıklara saygıyı savunur’ ilkelerine titizlikle uymalarını bekliyoruz.”
“Hedef gösterilen gazetecilerin can güvenliklerinin korunması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.”
 
Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar, köşesinde, 10 gündür cumhuriyet savcılarının konuyla ilgili harekete geçmemesi üzerine kendisinin suç duyurusunda bulunacağını söyledi. 

Etiketler: medya
İstihdam