25/04/2024 | Yazar: Kaos GL

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, basın toplantısında 9. Yargı Paketi hakkında konuştu. Gergerlioğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda LGBTİ+’lara yönelik hak ihlallerine dikkat çekti.

“Yeni anayasa çalışmalarında LGBTİ+'ların temel hak ve özgürlüklerin insan hakkı olduğunun ifade edilmesini rica ediyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Cezaevi Hak İhlalleri ve Gündemi Değerlendirme Basın Toplantısı’nda 9. Yargı Paketi hakkında konuştu. Basın toplantısını X üzerinden paylaşan Gergerlioğlu; LGBTİ+’lar üzerindeki baskılar, ifade özgürlüğü ihlalleri, ayrımcılık ve hedef gösterme hakkında da açıklamada bulundu.

Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı paylaşımın tamamı şöyle:

“Türkiye'de LGBTİ+ vatandaşlar üzerindeki baskılar, ifade özgürlüğü ihlalleri, ayrımcılık, hedef gösterme olanca hızıyla sürüyor. LGBTİ+ varoluşu hükümetin en yetkili ağızları tarafından sapkınlık olarak değerlendirilerek, "Türk ailesine zarar verdiği" iddiasıyla sanki içinde bulunduğumuz derin sosyal ve ekonomik krizin sorumlusuymuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunun bir parçası olarak "Büyük Aile Yürüyüşü" adı altında LGBTİ+ nefretini körükleyen gösteriler düzenlendi. Yapılması düşünülen yeni anayasada LGBTİ+ varoluşunun üzerindeki baskıların daha da artırılacağı, LGBTİ+ derneklerinin kapatılacağı defalarca ifade ve talep edildi. LGBTİ+ların üzerindeki baskıların daha da artması, örgütlenme ve ifade özgürlüğünün rafa kaldırılması, toplumun genelini ilgilendiren bir durum. Çünkü demokratik hak ve özgürlüklerin birinin bile ihlal edilmesi, diğer hak ve özgürlüklerin de ihlal edilmesinin kapısını açıyor. Biz, evlatları LGBTİ+ olan ebeveynler olarak bu gelişmelerden ve çocuklarımızın güvenliğinden büyük endişe duyuyoruz. Bundan ötürü sayın vekilimizden yeni anayasa çalışmalarında LGBTİ+'ların temel hak ve özgürlüklerin insan hakkı olduğunu, anayasanın yasaklayıcı değil özgürleştirici bir metin olması gerektiğini ifade etmesini, bu konuyu gündeme getirmesini rica ediyoruz.”


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa, siyaset
İstihdam