08/01/2016 | Yazar: Kaos GL

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasa çalışmalarını yürütmek üzere Anayasa Komisyonu oluşturmak için Meclis’te grubu olan siyasi partilere mektup yollayacak.

Yeni anayasa için partilere mektup gönderilecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasa çalışmalarını yürütmek üzere Anayasa Komisyonu oluşturmak için Meclis’te grubu olan siyasi partilere mektup yollayacak. Komisyonun her partiden eşit üyeyle oluşturulması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasa çalışmaları için Meclis’te grubu bulunan dört siyasi partiye mektup göndereceğini açıkladı.

Canlandırılması planlanan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na katılımları için gönderilecek mektubun ardından komisyonun her siyasi partiden eşit üyeyle çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Kahraman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “HDP dahil bütün partilerin Uzlaşma Komisyonu’na katılacaklarını sanıyor ve temenni ediyorum. Başkanlardan yeni bir komisyon kurmamız için her partiden 3 kişi isteyeceğiz. TBMM’nin 26. döneminin büyük bir başarısı ve hizmeti olacak yeni bir anayasanın ortaya çıkmasını diliyorum” dedi.

Uzlaşma komisyonunun nihai bir komisyon olmadığını, komisyondan çıkan kararların Meclis’te görüşüleceğini belirten Kahraman, başkanlık tartışmasının ileriki sürecin tartışması olduğunu söyledi.

Kahraman, komisyonun çalışma yöntemi ve süresi gibi hususların komisyon üyelerince belirleneceğini ifade ederek, bu konuda detay vermedi. 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam