20/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Sivil ve Demokratik bir Anayasa için Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans yurttaşların da sözü var!

Yeni Anayasada Senin De Sözün Olsun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sivil ve Demokratik bir Anayasa için Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans yurttaşların da sözü var!
 
SPoD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği ve kaosgl.org, LGBT’lerin, homofobi ve transfobi karşıtların Sivil Anayasa’ya ilişkin görüşlerini toplayacak.
 
İster bir cümle, ister bir paragraf yada bir yazı uzunluğunda anayasa ilişkin görüşlerinizi bize iletin. Kaosgl.org vasıtasıyla Sivil Anayasa’ya ilişkin LGBT bireylerin taleplerini gündemde tutalım ve sesimiz daha gür ve özgür çıksın!
 
İlk kez 1 Mayıs 2001 tarihinde 1 Mayıs alanlarında dile getirdiğimiz anayasanın eşitlik maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadeleri eklensin talebimizle beraber; Yeni Anayasa yapım süreci ve içeriğine dair görüşlerinizi kendi cümlelerinizle ifade etmenizi bekliyoruz.
 
Bu görüşler sadece, kaosgl.org’da yayınlanmayacak; SPoD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği tarafından değerlendirilecek.  SPoD, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, İzmir’de yapılacak LGBT Anayasa Forumlarında LGBT bireylerin görüşlerini toparlamaya devam ederek; Mayıs ayında bu görüşlerden oluşturduğu raporunu kamuoyu ve yasa yapıcılarla paylaşacak.
 
Senin de görüşün önemli!
Sivil anayasaya ilişkin görüşlerinizi ister bir cümle, ister bir paragraf; ad-soyad, şehir, meslek bilgilerinizle birlikte bize iletin.
Görüşlerinizi web@kaosgl.org adresine iletebilirsiniz.
 
Twitter’dan @spodLGBT’ye atacağınız mesajlar da derlenerek haftalık olarak yayınlanacaktır.
 
SPoD ve Kaos GL, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu bileşenidir.

Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
nefret