06/08/2010 | Yazar: Kaos GL

 

Yeni Yılın İlk Yerel Muhabir Ağı Eğitimi 12-13 Mart'ta, Ankara'da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

Kaos GL, homofobiden ve cinsiyetçilikten arınmış bir habercilik için 2011 yılında ilk Yerel Muhabir Ağı Eğitimini 12-13 Mart tarihlerinde, Ankara'da yapacak. Yılın ikinci eğitimi ise 16-17 Nisan tarihlerinde yine Ankara'da gerçekleştirilecek.

İki eğitim için de çağrı ayrıca yapılacak. 

 

Kaos GL web sayfası gücüne güç katmak ve daha çok insanın sesi olmak için daha önce sekiz kez gerçekleştirdiği “Yerel Muhabir Ağı” eğitimini yeniden düzenliyor. 

2008 yılından bu yana her gün güncellenen Kaos GL web sayfası, Türkiye’deki ve Dünya’daki LGBT hareketinin nabzını tutmaya devam ediyor. Bunu, olaylara LGBT penceresinden bakan çok sayıda yazar ve muhabirin makaleleri, yazıları, haberleri ve çevirileri ile yapıyor. 

 

Kaos GL’nin muhabiri olup kendi haberimi kendim yapmak ve Kaos GL web sayfasının bir parçası olmak istiyorum” diyorsan, yapman gereken tek şey eğitim için başvurmak! Daha önce muhabirlik deneyimin olmasa bile elin azıcık da olsa kalem tutuyorsa ve düzenli olarak haber/yazı/söyleşi gönderirim diyorsan hemen formu doldurup bize gönderebilirsiniz. 
 
Eğitim sonrasında muhabirlerin düzenli gönderdiği haber ve yazılar www.kaosgl.org sitesinde ve Kaos GL dergisinde yayımlanacak. Bunun dışında, yıl içinde düzenleyeceğimiz diğer eğitimlere ve organizasyonlara Kaos GL muhabiri sıfatıyla davetlimiz olarak katılacaksınız.
 
Sorularınız olursa bize yazabilir veya arayabilirsiniz.
 
Peki, Ne yapmak istiyoruz?

Kaos GL, medyaya hakim olan homofobik söylem içerisinde eşcinselliğin ele alınışı ve sunuluşuna dair eleştirel yaklaşımlar geliştirmekte, politika ve proje üretmekte, LGBT özgürlük mücadelesini medyada görünür ve "dile getirilebilir" bir noktaya taşımak amacıyla çalışmalar yapmaktadır.

Medyada çıkan homofobik söylemin egemen olduğu haber ve yorumların irdelendiği toplantılar ve eğitimler yapmak istiyoruz. Medya alanındaki homofobiye karşı daha etkin bir söylem geliştirmek ve LGBT gerçekliğinin medyada istismara uğramadan özgürce, kendi varoluşunu saklamadan ortaya çıkabileceği bir alan yaratmak istiyoruz.

Medyadaki haberler içerisinde lezbiyen, gey, biseksüel ve trans kimlikler istismar edildiği takdirde bu alanda haber yapıp bağımsız iletişim kanallarına ve insan hakları örgütlerine ve uluslararası düzlemde duyurmak istiyoruz.

Medyada homofobiye karşı söylem geliştirmek amacıyla bilgilendirici materyaller hazırlamayı, medyada LGBT kimliğinin sunumu üzerine Türkiye'den ve yurtdışından akademisyenler ve medya çalışanlarının katılacağı eğitimler düzenlemek istiyoruz.

Kendi haberimizi kendimiz yazmak ve eşcinseller için homofobiden arınmış haberler hazırlamak istiyoruz.

Çalışma Hayatı, Hukuk, LGBT Hakları, Ruh Sağlığı, Eğitim ve Kampüs, Aile, Askerlik gibi hayatın her alanında, medyadan sokağa eşcinsellikle ilgili gündemi takip etmek ve bu gündemi, Türkiyeli Eşcinsellerin haberdar olmasını sağlamak üzere Kaos GL Dergisi ile kaosgl.org sayfalarına taşımak için kendi haberlerimizi yapmak istiyoruz.
 
Eşcinsel bireylerin bulundukları şehirlerde, eşcinsellerin yaşadıklarının ve sorunlarının doğrudan özneleri ve birincil elden kayda geçiricileri olmalarının olanaklarını yaratmayı ve bunun için bir ağ örmeyi amaçlıyoruz.
 
Katılım ve İletişim için:

Yerel Muhabir Ağı’na katılmak için web sayfamızdaki gönüllü formunu doldurmanızı ve aşağıdaki mail adresine yollamanızı bekliyoruz.

Yerel Muhabir Ağı Eğitimine katılmak isteyen muhabir/yazar adaylarından editor@kaosgl.org adresine yazmalarını bekliyoruz. 

Kaos GL
editor@kaosgl.org
www.kaosgl.org

Tel: 0312 230 0358 / 12
Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, 29/12, Demirtepe-Ankara 

İlgili Bağlantılar:

Van’da Yerel Muhabir Ağı Eğitimi Yapıldı
 
http://kaosgl.org/icerik/yerel_muhabir_agi_egitimi_ankarada_yapildi
Yerel Muhabir Ağı Ankara'da Yapıldı

http://kaosgl.org/icerik/izmir_yerel_muhabir_agi_egitimi_yapildi
İzmir Yerel Muhabir Ağı Eğitimi Yapıldı


Etiketler: medya
İstihdam