19/08/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Eşcinsel çiftlerin evlilik hakkını kabul eden 13. ülke olan Yeni Zelanda’da bugün yürürlüğe giren evlilik yasasıyla ülkede düğün sevinci yaşandı.

Yeni Zelanda’da Düğün Var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsel çiftlerin evlilik hakkını kabul eden 13. ülke olan Yeni Zelanda’da bugün yürürlüğe giren evlilik yasasıyla ülkede düğün sevinci yaşandı. 

Yeni Zelanda Havayolu şirketinin yarışmasını kazanan lezbiyen çift Lynley Bendall ve Ally Wanikau 9000 metre yükseklikte evlendi. 13 yıldır birlikte olan çift, kendilerine birincilik getiren videoyu üç çocuklarıyla birlikte hazırladı. Çocuk bakıcılığı yapan çift birbirleriyle iş aracılığıyla tanışmış. Bendall, yasanın Yeni Zelanda için çok büyük bir adım olduğunu ve ülkeleriyle gurur duyduklarını söylüyor.  

 
Avustralyalı Eşcinseller Evlilik Haklarını İstiyor
Yeni Zelanda İçişleri Bakanlığı, eşcinsel evlilik başvurularının yasallaşmasının ardından 1000 başvuru aldıklarını belirtti. Bakanlık, yurtdışından yapılan yaklaşık 170 başvurunun büyük bir kısmını eşcinsel çiftlerin evlenme hakkının henüz olmadığı Avustralya’dan geldiğini açıkladı.
 
Yeni Zelanda’da evlenen Avustralyalı çift Trent Kandler ve Paul McCarthy de evlilikleri ülkelerinde tanınmasa bile komşuda eşit hakka sahip olmanın mutluluğunu yaşadılar. McCarthy, “bu ülkenin vatandaşı olmasak bile, eşit bir yurttaş olarak burada evlenebiliyor olmamız eşit görüldüğümüz anlamına geliyor, bizim tüm isteğimiz de bu,” dedi. 

 


Etiketler: insan hakları, aile
nefret