27/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Auckland’daki Unitec Teknoloji Enstitüsü, 1500 dolarlık burslarla cinsiyet kimliklerinden ötürü eğitim hayatından erken ayrılmak zorunda kalan translara destek olmayı hedefliyor.

Yeni Zelanda’da Trans Üniversite Öğrencilerine Burs Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Zelanda’da bir üniversite yeni dönemde iki trans öğrenciye burs vermeye hazırlanıyor. Auckland’daki Unitec Teknoloji Enstitüsü, 1500 dolarlık burslarla cinsiyet kimliklerinden ötürü eğitim hayatından erken ayrılmak zorunda kalan translara destek olmayı hedefliyor.
Öğrenci Destek Programı Başkanı Alison Dow, “gey, lezbiyen ve biseksüeller adına yasal ilerleme sağlansa da translar için hayatın pek çok alanında ciddi engeller var olmayı sürdürüyor.”
 
Dow, trans öğrencilerin eğitim hayatında yalnızca maddi sorunlar yaşamadıklarının farkında ve bu yüzden kişisel güvenlik, kimlik kartı alma, kayıt yaptırma gibi konulara da diikat çekiyor:
 
“Maddi desteğin yanı sıra bu burslar öğrencilerin derslere ve kampus hayatına dahil olmalarına yardımcı olmak için danışman desteği sunacak.”
 
Unitec LGBTİ Öğrenci ve Çalışanlarına Destek Sunuyor
Queer ve trans gençlere, ailelerine ve bu gençlerle çalışanlara destek sunan Rainbow Youth grubu başkanı Duncan Matthews, kararı sevinçle karşılıyor:
 
“Her gün Rainbow Youth’da inanılmaz zeki ve yetenekli genç translarla karşılaşıyorum ve oldukları gibi yaşamak için sağlık sistemi, işverenler, mağaza çalışanları ve aileleriyle sıkıntılar yaşıyorlar. Burslar sayesinde daha çok trans gerçek potansiyelinin farkına varacak.”
 
Unitec Teknoloji Enstitüsü, bu yıl 7-23 Şubat tarihleri arasında yapılan Auckland Pride Festivali’nin ana sponsoru oldu.
 
İlgili haber:

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam