19/09/2006 | Yazar: Kaos GL

Başbakan Clark'ın eşinin bir erkekle öpüşürken fotoğrafları yayımlandı. Yankısı dinmeden, yasak ilişkisi ortaya çıkan evli muhalefet lideri istifa etti. Yeni Zelanda, Yalan Rüzgarı’nı aratmıyor.

Başbakan Clark'ın eşinin bir erkekle öpüşürken fotoğrafları yayımlandı. Yankısı dinmeden, yasak ilişkisi ortaya çıkan evli muhalefet lideri istifa etti. Yeni Zelanda, Yalan Rüzgarı’nı aratmıyor.

KAOS GL

Yeni Zelanda'nın siyasi yaşamı hiçbir zaman son bir haftadır olduğu kadar hareketli olmadı. Ülkede arka arkaya hem Başbakan'ı hem de ana muhalefet liderinin isimleri seks skandallarıyla anıldı.

'Eşcinsel değil'

Investigate dergisi, Başbakan Helen Clark'ın eşinin eşcinsel olduğunu iddia etti. Dergi bir de Başbakan'ın eşi Peter Davis'in bir erkekle öpüşürken çekilmiş fotoğraflarına sayfalarında yer verdi. Ülke tarihinde ilk kez Başbakan çıkıp "Eşim eşcinsel değildir. Bizim 25 yıllık mutlu bir evliliğimiz var" şeklinde bir açıklama yaptı. Fotoğrafların seçim sonuçlarının açıklandığı gece parti üyeleri arasında yapılan bir kutlamada çekildiğini iddia edildi.

Başbakan'ın eşinin birlikte fotoğrafları yayımlanan ünlü doktor Ian Scott ise bir gazeteye röportaj vererek eşcinsel olduğunu fakat uzun zamandır tanıdığı Davis'in eşcinsel olmadığını söyledi.

Başbakan yaşadığı bu skandalın arkasında muhalefetin olduğunu söyleyerek, "Arkamıza özel dedektifler taktılar. Bir açığımızı yakalayabilmek için... Şimdi de olmayan bir hikaye yüzünden medyanın eşimin üzerine saldırmasına sebep oluyorlar" açıklaması yaptı.

Yalan Rüzgarı eserse

Fakat Başbakan tarafından suçlanan muhalefet de son bir hafta büyük bir skandala gebe kaldı. Ana muhalefet partisi lideri Don Brash'ın ülkenin zengin iş adamlarından birinin eşiyle evlilik dışı ilişkisi olduğu basına yansıdı. Brash'ın zengin sosyetik güzel Diane Foreman ile fotoğrafları gazetelerde yer aldı. 17 yıllık evliliği de tehlikeye giren siyasetçi bir açıklama yaparak istifa ettiğini ve gelecek günlerini eşiyle arasını yumuşatmak için harcayacağını söyledi.

Kaynak: Sabah, 19 Eylül 2006

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam