09/10/2018 | Yazar:

Netflix’in yeniden çekeceği She-Ra kadrosunda yer alan sanatçılar LGBTİ karakterler olacağını duyurdu.

Yeniden çekilecek She-Ra’da LGBTİ karakterler de olacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Netflix’in yeniden çekeceği She-Ra kadrosunda yer alan sanatçılar LGBTİ karakterler olacağını duyurdu.

Evrenin Ustaları markasının imtiyaz haklarını elinde bulundurduğu ve yeniden çekilecek olan, 1980’lerin son derece popüler olan yan karakteri She-Ra ve Güç Prensesleri, en az iki LGBTİ karakter içerecek.

Serinin yaratıcısı Noelle Stevenson ve oyuncu kadrosunda yer alacak olan Aimee Carrero, Karen Fukuhara ve Marcus Scribner, gösterinin 4 Ekim’de New York Comic Con’da yapılan panelinde haberi duyurdular. Henüz böyle önemli bir bilgiyi paylaşmak niyetinde olmasalar da…

Peki bu nasıl ortaya çıktı? Etkinlik sırasında yeni dizi karakterlerinden hangilerinin favorileri olduğu sorulan dörtlüden Adora, yani She-Ra’yı canlandıracak olan Carrero hayecanla “Bow’ın babaları” cevabını verdi.

Screen Rant’a (eğlence haberleri sitesi) göre, diğer panelistlerin tepkisi bu bilginin şimdilik bir sır olarak kalması gerektiği yönünde.

“Bow’un iki babası var”

Ancak, aynı yayının, Black-ish dizisinin yıldızı Scribner ve Fukuhara’nın katıldıkları devam röportajlarında Carrero’nun kazara verdiği cevap üzerine konuşmalarını istemesiyle sır açığa çıktı.

Bow karakterine hayat veren Scribner şunları söyledi:

“Bu zor bir şey çünkü spoiler var, ama aynı zamanda She-Ra’nın dünyada olup biten gerçekleri yansıtmaktan çekinmediğini hissediyorum.”

“Bu gerçekten tartışılması gereken bir konu değil. Bow’ın iki babası var. Bu sadece etrafımızdaki dünyada var olan birçok modern aileyi ve olan biten şeyleri yansıtıyor gibi hissediyorum.

“Karakterler hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum çünkü bu biraz (New York) Comic Con spoiler uyarısı oturumu gibi, ama kesinlikle süper havalı… Sadece birkaç senaryoda bütünleyici bir rol oynadıklarını bilin.”

Glimmer karakterini seslendiren Fukuhara, Bow’ın babalarının, gösterinin özellikle ilk sezonun bir bölümünde, önemli oyuncular olacağını açıkladı.

She-Ra’nın hikayesi

Netflix tarafından geliştirilen yeniden çekim, yetim prenses Adora’nın Etheria gezegenini üvey babası Hordak ve Evil Horde’nin kötücül kontrolünden kurtarma savaşının anlatıldığı She-Ra: Güç Prensesi çizgi romanının orijinal hikayesine bağlı ilerleyecek.

Şans eseri, etkinleştirildiğinde kendisini She-Ra’ya dönüştüren ve insanüstü güçlere sahip olmasını sağlayan büyülü bir kılıç keşfeden Adora, kötülüğe karşı savaşmaya başlayacak.

Adora, 1985’teki seride He-Man’in uzun zamandır kayıp olan ikiz kız kardeşi olarak kurgulanmıştı ancak serinin yeniden çekiminde bu konuya direkt bir referans verilip verilmeyeceği belirsiz.

She-Ra ve Güç Prensesleri’nin ilk gösterimi 16 Kasım’da yapılacak.

*Bu haberi PinkNews’tan derledik.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam