20/10/2006 | Yazar: KAOS GL

Geçtiğimiz sene ''‘Adresinde Bulunamadı’'' kitabıyla yüreğimizi dağlayan Mehmet Bilâl’in ilk göz ağrısı ''‘Üçüncü Tekil Şahıs’'' yeniden kitapçılarda. Bilâl, bir aşk öyküsü etrafında kurduğu eşcinsel dünyayla şaşırtıyor.

Yeniden ‘Üçüncü Tekil Şahıs’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçtiğimiz sene ''‘Adresinde Bulunamadı’'' kitabıyla yüreğimizi dağlayan Mehmet Bilâl’in ilk göz ağrısı ''‘Üçüncü Tekil Şahıs’'' yeniden kitapçılarda. Bilâl, bir aşk öyküsü etrafında kurduğu eşcinsel dünyayla şaşırtıyor.

KAOS GL

‘Üçüncü Tekil Şahıs’ Mehmet Bilâl’in ilk kitabı. 2003 yılında Tavanarası Yayıncılık’tan çıkan kitabın baskısı tükenmiş, meraklıları da çoğalmıştı. Kitaba ulaşamayanlar artık üzülmesinler çünkü Everest Yayınları'ndan çıkan yeni baskı kitapçılarda yerini aldı.

Kitap bir eşcinsel aşkın etrafında kurulan dünyayı anlatıyor. "İyi" bir işe, bir sürü "arkadaş"a ve oldukça "steril" bir hayata sahip olan Erhan yolun bir noktasında Semih'e aşık olur ve otuzlu yaşlarda bir dolu "çocuk"la beş çaylarından çiş kokulu barlara uzanan tuhaf, süslü-puslu bir hayatın ve onların yakası açılmadık hikâyelerinin ortasında bulur kendini. Erhan'ın yaşamı, Semih'le yaşadığı aşk ekseninde bir anlamda yeniden sorgulanır ve sığınılan kaleler bir bir düşmeye başlar.

Mehmet Bilâl bu ilk romanında geri dönüşlerle, son yirmi yılda ulaştığımız "şuursuz" sınırlara, ara katmanlara, hızla eskittiğimiz yaşama biçimlerine değiyor. Ve burnumuzun dibinde varolan bir alt kültürü, hızla yaşanan olaylara paralel derinleşen, yükselen bir dil ve yalın bir üslupla anlatıyor.

Kitabın ilk baskısında ‘Üçüncü Tekil Şahıs, yalnızca bir ilk roman değil, cesareti ve meselesiyle de ilk olacak’ diyordu. Bu, bugün de değişmeyen bir gerçek.

Kitap Hakkında:

"Aşklar bu kez hemcinsler arasında yaşanırken Mehmet Bilal, kahramanı Erhan'ın deneyimleri üzerinden toplumsal bir eleştiriye yöneliyor Ele aldığı meseleleri çarpıcı bir diller 'içerden' anlatan Üçüncü Tekil Şahıs?ın üzerinde daha fazla durulmayı hak ettiğini düşünüyorum" (Ömer Türkeş, Virgül)

"Üçüncü Tekil Şahıs, insanın elinden bırakamadığı, bir solukta okunan bir kitap. Ancak, okuyup bitirdikten sonra, nasıl bir dehşete şahit olduğunuzun farkına varabiliyorsunuz. Ama hayat da tıpkı öyle değil midir zaten? Ancak her şey olup bittikten sonra ne yaşadığınızın farkına varmaz mısınız?" (Ayşe Düzkan, Radikal Kitap)



*Üçüncü Tekil Şahıs

*Mehmet Bilâl

*''Everest Yayınları'', 304 sayfa




*Konuyla ilgili diğer haberler:

Mehmet Bilâl: [[‘Dünyada aşka ve tutkuya yetenekli bir kalpten daha saygıdeğer bir şey yoktur.’]]


Etiketler: kültür sanat
İstihdam