06/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Demokrasi İçin Birlik’in Kadın ve LGBTİ+ atölyesi çalışmalarının da sunulacağı Yerel Demokrasi Konferansı 11 Şubat’ta, İstanbul’da.

Yerel Demokrasi Konferansı toplanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Demokrasi İçin Birlik’in (DİB) hazırladığı Yerel Demokrasi Konferansı, 11 Şubat’ta İstanbul’da yapılacak. Yerel Demokrasi Konferansı 11 Şubat tarihinde 10.00 ile 18.00 arasında İstanbul Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde toplanacak.

Konferansın açılış konuşmalarını Demokrasi İçin Birlik Sözcüsü ve eski AİHM yargıcı Rıza Türmen ile Kent Hakları Savunucusu Mücella Yapıcı yapacak.

Konferans; 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem ve depremin iktidar tarafından bir katliama dönüştürülmesinin yıldönümünde depremde yitirilen canlara, tarihi ve kültürel mirasa ve kentlere adanıyor.

Yerel merkez ilişkilerinin demokratik biçimde yeniden düzenlenmesi, kent hakkı- katılım, ekolojik yerel yönetimler, halkçı ve toplumcu yerel yönetim, herkesin kenti, Kadın ve LGBTİ+ atölyesi başlığını taşıyan atölyelerin raportörleri, konferansa sunulacak sonuç bildirgesinin taslağını ortaya çıkaracaklar.

Konferans hazırlık ekibinden gelen davet şöyle:

“Hukuk ve Anayasadan söz edilmeyen bir süreçte yerel seçimlere giderken, ‘söz bizim karar bizim’ demek, güçlerimizi ortaklaştırmak, dayanışmayı güçlendirmek için bir araya geliyoruz. Konferansa katılmanızdan mutlu olacağız.”


Etiketler: insan hakları, kent hakkı, siyaset
İstihdam