04/10/2010 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, yeni dönemde gerçekleştireceği Yerel Muhabir Ağı eğitimlerinin ilkini Ankara’da, Kaos Kültür Merkezi’nde yaptı.

Yerel Muhabir Ağı Eğitimi Ankara’da Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, yeni dönemde gerçekleştireceği Yerel Muhabir Ağı eğitimlerinin ilkini Ankara’da, Kaos Kültür Merkezi’nde yaptı. Hafta sonu yapılan eğitime Ankara ve Eskişehir’den muhabir adayları katıldı. İki günlük eğitimde, kaosgl.org editörleri Ali Erol ile Barış Sulu, bağımsız gazeteci İrfan Aktan haber yazım tekniklerini anlattılar.
 
Kaos GL’nin 2007’den beri düzenlediği Yerel Muhabir Ağı eğitimlerinin yedincisi 2-3 Ekim’de Kaos Kültür Merkezi’nde yapıldı. Eğitime Ankara ve Eskişehir’den 10 muhabir adayı katıldı. İlk gün kaosgl.org editörlerinden Ali Erol, Kaos GL dergisinin kuruluşundan bugüne geçirdiği süreci, kaosgl.org haber sitesini doğuran ihtiyaçları anlattı ve dergi ile sitenin işleyişi hakkında bilgi verdi.
 
Bağımsız gazeteci İrfan Aktan, haber yazım tekniklerini, beş N bir K kuralını, habere ulaşma yollarını anlattı. Muhabir adayları eğitimin ardından düzenlenen TransErkek söyleşisini izlediler ve ilk haberleri olarak haberleştirdiler.
 
Eğitimin ikinci günü kaosgl.org editörlerinden Barış Sulu yazılı basında çıkmış homofobik/transfobik haberler üzerinden bir sunum yaptı. Katılımcılar basından seçilmiş haberleri okudular ve LGBT’lerin insan hakları açısından haberlerdeki sorunları tartıştılar. İrfan Aktan’ın söyleşi ve röportaj teknikleriyle ilgili sunumunun ardından eğitim tamamlandı.
 
Eğitimlerini tamamlayan muhabir adayları Ankara’daki gazete ve televizyonlarda bir ay boyunca staj yapacaklar.  
 
Kaos GL Yerel Muhabir Ağı eğitimleri 9-10 Ekim’de İstanbul’da ve 6-7 Kasım’da İzmir’de devam edecek.
 
Eğer ben de Kaos GL Muhabiri olmak istiyorum diyorsanız [[http://www.kaosgl.org/icerik/yerel_muhabir_agi_egitimi_icin_kaos_glden_davet|linki]] ziyaret ediniz.
 

Etiketler: medya
İstihdam