01/04/2013 | Yazar: Ozan Dolunay

Kaos GL’nin Adana’da düzenlediği Yerel Muhabir Ağı Eğitimi Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi’nin desteğiyle STGM Yerel Destek Ofisinde yapıldı.

Yerel Muhabir Ağı’nın Adana Eğitimi Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yerel Muhabir Ağı eğitimlerinin Adana ayağı gazeteci Ahmet Buğra Tokmakoğlu’nun katılımıyla 31 Mart Pazar günü gerçekleşti.
 
Kaos GL’nin Adana’da düzenlediği Yerel Muhabir Ağı Eğitimi Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi’nin desteğiyle STGM Yerel Destek Ofisinde yapıldı.
 
Gazeteci Buğra Tokmakoğlu’nun katılımıyla yapılan eğitimde anlatılan temel haber yazım teknikleri, yapılan interaktif çalışmalarla desteklendi. Medyaya yönelik bakış açıları irdelenirken eğitim sonunda katılımcılar bilinçli medya okur yazarlığına da adım attılar.
 
Ana akım medyanın genel homofobik söylemlerine karşı alternatif bir yaklaşımın geliştirilmesinin hedeflendiği eğitimde, gönüllü muhabir adayları kendi bölgelerindeki LGBT sorunları hakkında ne tür haberler yapabileceklerine dair temel bilgiler edindi.
 
İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki şehirlerde de LGBT’lerin varlığının fark edilmesi ve bölgesel güçlenme ile iletişimin önemi vurgulandı.
 
Sırada Diyarbakır ve Eskişehir var
 
Diyarbakır Yerel Muhabir Ağı Eğitimi 2 Nisan 2013’te Hebun LGBT Derneğinin işbirliği ile STGM Yerel Destek Ofisinde yapılacak. Eğitime KaosGL.Org editörü Ömer Akpınar ve gazeteci İrfan Aktan eğitmen olarak katılacak.
 
Eskişehir’deki eğitim ise Eğitim Hakları Derneğinin ev sahipliğinde 9-10 Nisan 2013’de yapılacak. Kaos GL Derneğinden Seçin Tuncel, İdil Engindeniz  Şahan ve Yasemin Şafak eğitmen olarak katılacak.
 
Yerel Muhabir Ağı’na katılmak isteyenler…
 
Eğitime katılmak için web@kaosgl.org adresine mail atabilirsiniz.
 
Yerel Muhabir Ağına katılmak isteyenler http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=9652 yerel muhabir ağı tanıtımının altındaki formu doldurabilir.
 
Yerel Muhabir Ağı Eğitimleri Avrupa Birliği DİHA Programı kapsamında Siyah Pembe Üçgen Derneği ve Kaos GL Derneği’nin birlikte yürüttüğü HOPE Projesi kapsamında düzenleniyor.

Etiketler: medya
İstihdam