04/04/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin Siyah Pembe Üçgen Derneği ile beraber yürüttüğü Muhabir Ağı Eğitimi, 24-25 Mart’ta Ankara’da ve 31 Mart-1 Nisan’da, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Yerel Muhabirler Ankara ve İstanbul’da Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL’nin Siyah Pembe Üçgen Derneği ile beraber yürüttüğü Muhabir Ağı Eğitimi, 24-25 Mart’ta Ankara’da Kaos GL ofisinde ve 31 Mart-1 Nisan’da İstanbul’da SPoD ofisinde gerçekleştirildi.
 
Eğitime Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, Kars, Kocaeli, Hatay ve İzmir’den muhabir adayları katıldı.
 
Eğitimin temel amacı, hak temelli yaklaşım ile homofobiden ve cinsiyetçilikten arınmış bir haberciliğin önemini, eğitime katılan yerel muhabir adaylarına anlatmaktı.
 
Eğitimlerin birinci gününde kaosgl.org web sitesinin amacı, yayın politikası konuşuldu. Kaos GL’den Barış Sulu ve Umut Güner, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) haberleri neden önemli, LGBT içerikli haberlerde nelere dikkat edilmesi gerekiyor, medyayı izlemek neden önemli, medyadan olumlu ve olumsuz LGBT haberleri gibi üst başlıklarda eğitim verdi. Eğitimlerin ikinci gününde gazeteci İrfan Aktan ile haber yazma teknikleri üzerine eğitim gerçekleşti.
 
Kaos GL, Siyah Pembe Üçgen Derneği ile birlikte Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu DİHA Programı HOPE Projesi kapsamında muhabir ağı etkinliği yapılmakta.
 

Etiketler: medya
İstihdam