16/05/2018 | Yazar: Umut Güner

LGBTİ hakları ve kapsayıcı yerel yönetim uygulamaları, Yerel Yönetimler ve Sosyal Hizmet Çalıştayı’nda tartışıldı.

Yerel Yönetim ve Sosyal Hizmet Çalıştayı’nda LGBTİ’ler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ hakları ve kapsayıcı yerel yönetim uygulamaları, Yerel Yönetimler ve Sosyal Hizmet Çalıştayı’nda tartışıldı.

Yerel Yönetimler ve Sosyal Hizmet Çalıştayı 2-3 Mayıs’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleşti. Yaşlılık, sağlık, eşitlik gibi sosyal hizmetin farklı alanlarında yerel yönetim açsından ele alındı.

İki gün süren çalıştayın alt tema çalışma gruplarından biri Eşitlik idi. Kaos GL ve Genç LGBTİ Sosyal Hizmet Çalışma Gruplarından sosyal hizmet uzmanları ve öğrencileri de atölyeye katıldı.

Atölyenin başında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Erkek Eşitlik Müdürlüğü, çalışmaları hakkında bilgi verdi. LGBTİ alanında Siyah Pembe Üçgen, Genç LGBTİ ve Kaos GL ile ortaklaşa gerçekleştirilen faaliyetleri aktardı.

Eğitim, çalışma hayatı, sağlık, barınma ve danışmanlık faaliyetleri ve kentsel olanaklar başlıkları adı altında LGBTİ’lerin ve kadınların yerel yönetimlerde yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları üzerine tartışmalar yürütüldü.

Belediye içerisinden toplumsal cinsiyet eşitliğini ve çeşitliğini anaakımlaştırmak için hizmet içi eğitimlerden meslek edindirme kurslarına kadar bütün eğitim faaliyetleri içinde toplumsal cinsiyet eğitimleri eklenmesi gerektiği vurgulandı. Sağlık hizmetlerine erişemeyen grupların erişebilmesini kolaylaştırmak için yerel yönetimlerin sorumlukları tartışıldı.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret