28/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Yerel yönetimlerin LGBTİ+ politikaları, insan hakları ve gökkuşağı kentleri, iyi uygulama örnekleri, kent hakkı ve dahası “Yerel Yönetimler ve LGBTİ+ Hakları” kitabında.

“Yerel Yönetimler ve LGBTİ+ Hakları” kitabı çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, “Yerel Yönetimler ve LGBTİ+ Hakları” kitabını yayınladı. Alandaki uzmanların yazılarından oluşan kitap, Kaos GL’nin LGBTİ+ Kapsayıcı Yerel Yönetimler İçin Politika Belgesi ile başlıyor.

Kitapta yerel yönetimlerin LGBTİ+ politikaları, insan hakları ve gökkuşağı kentleri, iyi uygulama örnekleri ve kent hakkı üzerine yazılar yer alıyor.

Defne Güzel’in “Yerel Yönetimlerin LGBTİ+ Haklarına Verdiği Yanıt” yazısıyla açılan kitapta, Bahar Özden insan hakları kentleri yaklaşımı ve yerelde LGBTİ+ haklarını anlatıyor. Bahar Yalçın, İstanbul’da üç billboard üzerinden belediyelerin LGBTİ+ hakları alanındaki çalışmalarını inceliyor.

Kitapta Defne Güzel ayrıca yerel yönetimlerin LGBTİ+ politikaları ve faaliyetlerinin seyrine de ışık tutuyor. Ege Tekinbaş, iyi uygulama örnekleri üzerinden yerel yönetimleri incelerken; Işıl Kurnaz “Gökkuşağı kentler mümkün mü” diye soruyor. Özgün Akduran ise meseleyi kent hakkı bağlamınca inceliyor.

Kitap, ayrımcılıkla mücadelede yerel ve bölgesel yönetimlerin iyi uygulamaları derlemesi ise sonlanıyor.

Kitabın dijital haline ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret