28/05/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde LGBTİ+ farkındalık eğitimi düzenledi.

“Yerel yönetimlerde daha çok görünür olmaya ihtiyacımız var” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde LGBTİ+ farkındalık eğitimi düzenledi.

Kaos GL Derneği, 14 Mayıs'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde LGBTİ+ hakları üzerine farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitime belediyeden 35 çalışan katıldı.

Eğitim, Dernek’ten Murat Köylü’nün LGBTİ+ kavramlar sunumuyla başladı. Köylü, temel kavramları ayrıntılandırarak anlattıktan sonra İtalya, Avusturya, Almanya, Hollanda, İspanya, İngiltere, Bulgaristan ve Türkiye’de; LGBTİ+’larla ilgili yerel yönetim düzenlemelerinde iyi örnekleri sundu.

Köylü’nün sunumunun ardından Dernek’ten Gözde Demirbilek, LGBTİ+ kimliklere ilişkin yanlış bilinenler ve sıkça sorulan soruları anlattı. Cinsel kimlik temelli ön yargıların ayrımcılık saiki olduğunu belirten Demirbilek, tektipleştirmenin yaratacağı sorunlardan söz etti.

Eğitimin son kısmında belediye çalışanlarının katılımıyla “Belediye Politikaları ve Hizmetleri Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştayda, yerel yönetimlerin iş ve hizmet politikalarının LGBTİ+ kapsayıcı olarak nasıl düzenlenebileceği üzerine tartışıldı. Murat Köylü, “Birlikte daha çok çalışmaya ve daha fazla eğitim düzenlemeye ihtiyacımız var. LGBTİ+’ların belediye hizmetlerinden yararlanabilmesi için önce böyle bir hizmetin olduğunun duyurulmasına ihtiyaç var. Yerel yönetimlerde daha çok görünür olmamız, belediyelerin de bu görünürlüğe açık olması gerek” dedi.

Eğitim, katılımcılara Kaos GL Derneği yayınları dağıtımının ardından sona erdi.

*Bu etkinlik Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği ile Fransa Büyükelçiliği'nin desteklediği “Türkiye Belediyelerinde LGBTİ Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi” kapsamında yapılmıştır. Bu, içeriğin Avrupa Birliği’nin veya Büyükelçiliğin resmi görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam