01/04/2022 | Yazar: Aras Örgen

Çankaya Belediyesi 31 Mart’ta, Ankara’da gerçekleşen Yerel Yönetimlerde Eşitlik Paneli’nin ikinci oturumunda Samsun-Atakum, Bursa-Nilüfer, İstanbul-Şişli ve Ankara-Çankaya belediyeleri deneyimlerini konuştu.

Yerel Yönetimlerde Eşitlik Paneli’nden: Daha kapsayıcı ve eşit kentler mümkün Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Seçin Tuncel / Kaos GL

Çankaya Belediyesi’nin 31 Mart Perşembe, Ankara’da gerçekleştirdiği 2019-2023 Yerel Eşitlik Eylem Planı İlerleme Raporu Toplantısı ve Yerel Yönetimlerde Eşitlik Paneli’nin ikinci oturumunda yerel yönetimler deneyimlerini konuştu.

17 Mayıs Derneği’nden Anjelik Kelavgil yönettiği panelin ikinci oturumunda. Samsun-Atakum, İstanbul-Şişli, Bursa-Nilüfer ve Ankara-Çankaya belediyelerinden temsilciler deneyimlerini konuştu.

Samsun, Atakum Belediyesi toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki yerel çalışmaların yeni başladığını, kurulan Eşitlik Birimi’nin hak odaklı çalışan derneklerle bir arada ilerlemeye gayret ettiklerine dikkat çekti.

yerel-yonetimlerde-esitlik-paneli-nden-daha-kapsayici-ve-esit-kentler-mumkun-1

Bursa, Nilüfer Belediyesi ayrımcılık ve şiddet ile mücadeleyi kadın ve LGBTİ+’ları da dahil ederek çalışmalar yürüttüklerini, cinsel sağlık ve üreme sağlığı eğitimlerini sürdürdüklerini söylerken belediyede işe başlayan her personelin toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi almakla yükümlü olduğunun altını çizdi.

İstanbul, Şişli Belediyesi, plan ve politikalarında eşitlik ilkesini baz aldıklarını ve eşitliği insan hakları minvalinde değerlendirdiklerini belirtti. Belediye, kadın, LGBTİ+, genç, yaşlı, mülteci, azınlık ve engelli başlıklarında özenle ve toplumsal cinsiyet eşitliği ilkeleri merkezinde çalıştığını iletti. 

yerel-yonetimlerde-esitlik-paneli-nden-daha-kapsayici-ve-esit-kentler-mumkun-2

Etkinliğin ev sahibi Ankara, Çankaya Belediyesi’yse yerel yönetim eşitlik planı çerçevesinde ilerlediklerini belirtirken, ekonomik güçlenme alanında da çalıştıklarını ekledi. Kadınların ve LGBTİ+’ların ekonomik güçlendirilmesi için onlarasatış yapabilecekleri stant sağlamanın öneminden bahseden belediye; toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek için özel günlerde görünürlük çalışmaları yaptığını da ifade etti. 

Etkinliğin soru-cevap kısmında katılımcılar, yerel yönetim temsilcileriyle kesişimsel ilişkilenmeler, gelecek planları ve eksiklikler üzerine katkılarını sundu.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam